Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Food 15 jan 2019

5x recepten voor gezonde pannenkoeken die je zonder schuldgevoel mag eten

Als er iets is waar we onszelf zo nu en dan op willen trakteren dan zijn het wel pannenkoeken. Maar oké, elke dag pannenkoeken eten, is ook niet bepaald gezond. Daarom hebben we een lijstje met gezonde recepten voor pannenkoeken die je wel lekker vaak mag eten.

Recepten voor gezonde pannenkoeken

Natuurlijk willen we gezond leven en die goede voornemens volhouden, maar de gedachte aan pannenkoeken alleen al laat ons watertanden. Toch hoef je die lekkernij niet volledig te laten staan. Je mag natuurlijk echt wel op z’n tijd genieten van een lekkere ongezonde maaltijd, maar er zijn ook talloze gezonde varianten op pannenkoeken.

De volgende recepten voor pannenkoeken zijn net zo lekker als ‘normale’ pannenkoeken, maar wel veel beter. Dit zijn namelijk pannenkoeken die voeden in plaats van alleen maar vullen. Dat is natuurlijk iets waar we allemaal blij van worden als we bezig zijn met een gezonde levensstijl. Dus ren maar snel naar de Albert Heijn, koop de volgende ingrediënten en ga die pancakes whippen.

1. Havermout pannenkoekjes

recepten gezonde pannenkoeken
Heb je zin in pannenkoeken, maar wil je ook gezond eten? Ga dan voor deze overheerlijke havermout pannenkoekjes. Daarnaast is dit ook een super makkelijk en snel recept voor het avondeten, dus je bent zo klaar. De basis van deze gezonde pannenkoekjes is havermout, banaan en ei. In principe zou je je diner daarmee al kunne whippen, maar er zijn nog wat ingrediënten die het wat lekkerder en specialer maken.

Zo kan je een heerlijke fruitsaus serveren bij de pannenkoekjes en kan je wat kaneel, honing en sojamelk toevoegen aan het recept. Eerlijk is eerlijk, deze gezonde maaltijd mag je best zo nu en dan eten zonder schuldgevoel. Zowel voor het avondeten als voor de lunch.

2. Zoete aardappel pannenkoekjes

gezonde recepten pannenkoeken
Jep, dat lees je goed. Zoete aardappel pannenkoekjes. Is er ook maar iets dat je niet kan transformeren tot heerlijk gerecht door middel van zoete aardappel? We geloven van niet. Ook gezonde pannenkoeken gemaakt van zoete aardappel zijn overheerlijk én beter dan traditionele pannenkoeken.

Het kost iets meer tijd, dus als ontbijtje doordeweeks is dit recept misschien niet ideaal. Maar als je op je vrije dag een luxe ontbijtje op tafel wil zetten, dan maak je dit gezonde receptje. Wat je nodig hebt zijn zoete aardappels, eieren, kaneel, vanillepoeder, mango, Griekse yoghurt, en olie. Je maakt de pannenkoeken zoals je altijd doet, maar serveert ze met de yoghurt en stukjes mango.

3. Gevulde hartige quinoa pannenkoek

gezonde recepten pannenkoeken
Ben je meer van de hartige pannenkoeken, maar wil je wel variatie op wat je normaal maakt? Ga dan voor deze gezonde quinoa pannenkoekjes. Dit recept is perfect voor een glutenvrije lunch of diner, dus je kan er op elk moment van de dag van genieten.

Beleg de pannenkoekjes met avocado, een eitje en knapperige groenten en je hebt een super gezonde, vullende maaltijd naar binnen gewerkt. Ons hoor je niet klagen over dit gezonde recept.

4. Bananenpannenkoekjes

gezonde recepten pannenkoeken
De klassieke bananenpannenkoek mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Grote kans dat je er wel eens van hebt gehoord, maar dit gezonde recept voor pannenkoekjes blijft gewoon goed. Je hebt namelijk enkel twee ingrediënten nodig: banaan en ei.

Nu denk je misschien dat een recept met maar twee ingrediënten gewoon echt niet lekker kan zijn, maar daar heb je het mis. Deze pannenkoekjes zijn namelijk super lekker, gezond én het is het snelste recept ooit voor pannenkoeken. Als je het wat specialer wil maken, meng je er nog wat kaneel doorheen en serveer je ze met een paar bosbessen.

5. Bieten pannenkoekjes

recepten gezonde pannenkoeken
Ook deze pannenkoekjes gemaakt van bieten zijn een perfecte gezonde vervanger van de normale pannenkoek. Mix een paar gekookte bietjes met het havermout pannenkoekmengsel en voeg wat bieslook en geitenkaas toe. Op die manier heb je een heerlijke gezonde lunch die ook nog een super lekker smaakt.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

NSMBL Dining Hotspots: pannenkoeken van Mook Pancakes

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Reageer op artikel:
5x recepten voor gezonde pannenkoeken die je zonder schuldgevoel mag eten
Sluiten