5 recepten die makkelijk (en lekker) zijn om in te vriezen

Nu we zoveel thuis zijn – wat best vermoeiend kan zijn – kan het voorkomen dat je geen zin hebt om ingewikkelde recepten te proberen of om überhaupt eten te koken. Niet heel erg natuurlijk, want zo kun je de lokale ondernemers ook steunen door eten te bestellen. Voor je portemonnee is het een ander verhaal.

Extra fijn dus als je kunt grijpen naar eten wat nog in de vriezer ligt. Dit zijn onze vijf favoriete recepten om in te vriezen. Enjoy.

Recepten om in te vriezen

Ingevroren maaltijden zijn niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook hét antwoord op de vraag wat er gegeten wordt (en wie het klaar gaat maken). Ideaal dus. Soep (zoals deze courgettesoep) en fruit zijn natuurlijk altijd goed om in te vriezen, maar je kunt ovenschotels en andere maaltijden ook makkelijk invriezen. Over het algemeen zijn gerechten waar je extra veel van kan klaarmaken ideaal om in te vriezen. Dit zijn onze vijf favorieten.

1. Gebakken aardappeltjes met gehaktballen

Aardappelen met gehaktballetjes is natuurlijk al een gouden combinatie, maar wat denk je van gehaktballen en tomatensaus? Dit gerecht is een ovenschotel die aardappelen, gehaktballetjes en tomatensaus bevat én die je makkelijk kunt invriezen.

Voor vier personen heb je nodig:
– 400 g bloemige aardappelen
– 500 g gemengd gehakt
– 4 el tomatenketchup
– 1 ui
– 1 knoflookteentje
– 400 g gehakte tomaten
– 200 ml tomatenpassata
– 4 el paneermeel
– 1 ei
– nootmuskaat
– peper en zout
– basilicum
– 20 g boter
– 8 cherrytomaatjes
– 50 g geraspte kaas

De bereidingswijze om dit recept klaar te maken vind je hier.

2. Chili con carne met bonenmix

Over makkelijke gerechten gesproken. Deze chili con carne is heel makkelijk én lekker. Gooi alle ingrediënten bij elkaar in de pan, laat het even sudderen, afkoelen en invriezen maar.

Dit zijn de benodigdheden:
– 1 ui
– 2 knoflooktenen
– 1 rode peper
– 3 kleine blikken/potten bonen of 1 zak bonenmix
– 400 g tomatenblokjes
– 200 ml groentebouillon
– 1 el chilipoeder
– 2 tl komijn

Hoe je dit recept moet bereiden lees je hier.

3. Aardappellasagne met paprika

Een lasagne die je maakt zonder lasagnebladen? Het bestaat. Je kunt lasagnebladen namelijk makkelijk vervangen door plakjes aardappel. Het kost je wel iets meer tijd. Als je extra maakt om in te vriezen, kun je er natuurlijk ook langer van genieten. Winning.

Voor twee personen heb je dit nodig:
– 400/500 g aardappels
– 200 g gehakt
– 1 paprika
– 200 g prei
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 blikje tomatenpuree
– 400 g tomatenblokjes
– peper en zout
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl basilicum
– 1 tl oregano
– 1 handje geraspte kaas
– bechamelsaus (ook zelf te maken)
– 1 rode peper (optioneel)

Klaar om deze aardappellasagne te bereiden? Hier lees je hoe je dat doet.

4. Homemade diepvriespizza

Vind je een pizza op zijn tijd wel lekker, maar vind je kant-en-klare diepvriespizza’s niet tippen aan een homemade variant? Dan is dit recept voor jou. Geloof ons, als je dit hebt gemaakt wil je dat er altijd een homemade pizza in de vriezer ligt.

Dit zijn de benodigdheden:
– 500 g pizzadeeg
– 120 tot 240 ml tomatensaus
– 300 tot 450 gram groenten (denk aan leftovers of uitjes, champignons, paprika, salami, bacon en rode peper)
– 100 tot 200 g geraspte kaas
– bakpapier
– deegroller
– plastic folie
– aluminiumfolie

Dit recept vind je op ons zusje Culy.

5. Tomatenrijst met kip

Dit eenpansrecept is niet alleen een lekkere om in te vriezen, maar ook nog eens budget-friendly.

Voor vier personen heb je nodig:
– 250 g snelkookrijst
– 150 g witte kaas
– half blokje kippenbouillon
– 400 g tomatenblokjes
– 1 rode ui
– 400 g kip
– 1 komkommer
– snufje paprikapoeder
– snufje oregano

Hoe je dit budgetrecept maakt vind je hier.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Hier vind je zes overheerlijke recepten voor de allerlekkerste tortizza’s.

Reageer op artikel:
5 recepten die makkelijk (en lekker) zijn om in te vriezen
Sluiten