Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Food 13 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

15 recepten met chocola voor een huisgemaakte sugar kick

Handjes in de lucht als jij áltijd zin hebt in chocola. We feel you. Vandaag is het Nationale Chocolade Dag, oftewel hét perfecte excuus om los te gaan. Daarom vijftien recepten met chocola om deze briljante feestdag uitgebreid te vieren.

Ieder excuus om chocola te eten grijpen we met beide handen aan. Donut dag? Pannenkoeken dag? Of zoals vandaag Chocolade dag? Prima. Wij kunnen alles wel zo verpakken dat het een geldige reden is om een reep chocola naar binnen te werken.

Chocola is hartstikke gezond – soort van

Mocht je nog een extra excuus nodig hebben om vanavond een chocoladetaart te maken – en minstens twee puntjes op te eten – hebben we goed nieuws voor je. Want naast dat chocolade heel lekker is, is het ook nog eens verdomd gezond. Oké, overdrijven is ook een vak. Maar cacao heeft een aantal fijne gezondheidsvoordelen.

Komt ie: in rauwe cacao zitten heel veel antioxidanten, en daarmee ga je het verouderingsproces van je huid én lichaam tegen. Daarnaast is het goed voor je hart en kan het eten van chocola bijdragen aan het dalen van je bloeddruk, lichaamsvetpercentage én cholesterol. En je krijgt er ook nog eens energie van.

15 recepten met chocola die je nú wilt maken

Overtuigd? Heel goed. Dan raden we je aan om ál je afspraken af te zeggen vanavond. En ja, daarmee bedoelen we ook je sportles. Want in de keuken staan en een taart bakken is ook topsport. En de beloning van een versgebakken taart is toch echt een stuk groter dan de endorfine na het sporten.

Of je nou zin hebt in chocoladetaart, pannenkoeken met chocola, homemade truffels, Oreo cheesecake of bonbons met speculaas: wij hebben vijftien recepten met chocola verzameld waarmee je al jouw cravings tot leven kunt brengen. Thank us later.

Chocolade pannnekoeken met banaan

Tiramisu met witte chocolade

Chocolademousse met speculaas

Chocolademelk en pepernoten taart

Witte chocolade crème brûlée

Chocolade bananenbrood en walnoten

Chocolade wafels

Homemade Nutella

Chocolade havermoutkoekjes

Sinaasappel brownies

Chocolademoussetaart met pecannoten

Chocolade havermout ontbijtcake

Chocolade ijs met salted caramel

Oreo cheesecake

Pepernoten truffels

Jesse van der Velde

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
15 recepten met chocola voor een huisgemaakte sugar kick
Sluiten