Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Food 6 nov 2018

5 x gezonde recepten onder de 500 kcal die wél lekker en vullend zijn

Als je een beetje aan het letten bent op dat mooie lijntje van je, dan is het handig om af en toe wat overbodige calorieën links te laten liggen. Daarentegen wil je natuurlijk wel gewoon genieten en een vol gevoel hebben. Daarom helpen we je een handje met de lekkerste recepten onder 500 kcal.

Lekkere recepten onder 500 kcal

Ben je bezig met afvallen of ben je gewoon op je calorie-inname aan het letten? Dan wil je soms even wat calorieën die je niet nodig hebt, laten gaan. Daarom is het best balen dat de lekkerste maaltijd van de dag (als je het ons vraagt tenminste) de meeste calorieën bevat. Dat is natuurlijk logisch want je lichaam heeft die brandstof nodig, maar soms kan het wel een beetje minder.

Maar als je wil dineren zonder mega veel calorieën betekent dat niet automatisch dat je een salade op een bedje van komkommer met een bijgerecht van gebakken lucht als diner moet eten. Dit zijn hele lekkere recepten onder de 500 kcal.

1. Gegrilde portobello met mozzarella en tomaat

Aantal calorieën: 436 kcal
Vlees bevat vaak veel kcal en dat is ook logisch. Maar als je een beetje op dieet bent, kan het geen kwaad af en toe geen vlees te eten. Portobello is een hele goede vleesvervanger en is ook super lekker. Knal hier een paar cherrytomaatjes en mozarella op, gooi het in de oven en je hebt een heerlijke combinatie.

recepten onder 500 kcal

2.Gevulde taco’s met salsa

Aantal calorieën: 410
Ook lekkere taco’s zijn een hele goede optie als je wil dineren zonder een aantal kcal binnen te krijgen waar je van schrikt. Deze taco’s met tomaatjes, bonen, komkommer, paprika en nog meer lekkers zijn super gezond én om je vingers bij af te likken.

recepten onder 500 kcal

3. Burrito bowl

Aantal calorieën: 525
Oké oké oké, dit recept zit heel iets boven de 500 kcal, maar het is zó lekker dat we hem niet konden laten staan. De burrito bowl is met 525 kcal alsnog hartstikke helemaal prima gezond en enorm tasty. Alles wat erin zit is gezond. In de bowl zit kip (of vegetarische kip), bonen, avocado, mais, bruine rijst, en salsa. Naast dat het eruit ziet als een feestje op je bord, kun je dit ook heel makkelijk meenemen naar werk als gezonde lunch. Kijk, daar worden we nou blij van.

recepten onder 500 kcal

4. Zoodles met tofu

Aantal calorieën: 330
Bedoel je niet noodles? Nope. Zoodles zijn de veel gezondere variant van echte noodles en zijn nog heerlijk ook. Zucchini noodles (aka noodles van courgette), pittige pindasaus en tofu zijn de sterren van dit gerecht en sesamzaadjes, sojasaus en olie maken dit gerecht een tropische verrassing.

recepten onder 500 kcal

5. Champignon lasagne rol

Aantal calorieën: 280
Als er iets is wat we elke dag kunnen eten dan is het wel lasagne (vooral die met belachelijk veel kaas), maar het is vaak wel een gerecht dat hoog in calorieën is. Deze variant daarentegen is super lekker én gezond, dus je mag het in principe elke avond eten. Wat heb je nodig om dit gezonde gerecht te maken? Champignons, lasagne, parmezaanse kaas, spinazie, pastasaus en mozzarella. Sounds good, toch?
recepten onder 500 kcal

Dit vind je ook leuk om te lezen.

6 snelle lunches die perfect zijn om mee te nemen naar werk

Reageer op artikel:
5 x gezonde recepten onder de 500 kcal die wél lekker en vullend zijn
Sluiten