Emma Toussain
Emma Toussain Evenementen 10 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de grote winnaar van de Red Bull Soundclash 2023: ben jij er volgend jaar ook bij?

Afgelopen donderdag 9 november vond één van de tofste evenementen van het jaar plaats: de Red Bull SoundClash in Amsterdam. Twee iconen uit de Nederlandse hiphopscène namen het tegen elkaar op in deze zeer muzikale wedstrijd: Kevin en Jonna Fraser. Maar uhhh.. Hoe werkt Red Bull SoundClash precies? Let op: het publiek verzamelt zich in het midden van de venue. Op twee podia tegenover elkaar verschijnen de twee artiesten met elk hun eigen band. Vervolgens moeten allebei de acts in vier rondes alles in de strijd gooien om als winnaar gekozen te worden.

Zo’n vet event. Ben jij er volgend jaar bij?

Red Bull gaat weer leip

Elk jaar gaan er twee andere artiesten met elkaar de strijd aan. Kevin en Jonna Fraiser zijn een interessant duo, aangezien hun stijlen uit elkaar liggen maar ze soms ook op elkaars tracks te horen zijn. Tijdens dit evenementen gaan de artiesten een muzikale strijd aan en in vier aparte rondes moeten ze het publiek overtuigen om als winnaar uit de bus te komen.

Kevin vertelde voor de wedstrijd: “Het is echt iets nieuws. Ik kon vorig jaar niet komen, maar heb de beelden teruggekeken. Nu moet ik extra hard werken en me goed voorbereiden. Ik sta tegenover iemand wiens live performance als een huis staat. Iemand die kan rappen én zingen. Dit jaar doe ik 2 grote shows: Ahoy en Red Bull SoundClash. Vóór die tijd breng ik nog veel nieuwe muziek uit, zodat ik het juiste moment kan vangen.”

Ook Jonna Fraser laat weten het bijzonder te vinden: “Het wordt absoluut een mooie strijd, maar vooral een prachtig moment om dit jaar te vieren. Het wordt sowieso een litte avond. Natuurlijk wil ik winnen, dat zit in mijn aard. Maar uiteindelijk wordt het een bijzonder moment, ongeacht wie er wint.”

Mooie woorden van de heren, maar er kan er maar ééntje winnen.

Wat kan je verwachten tijdens de SoundClash?

Tijdens de SoundClash is er een ronde waarin de artiesten hetzelfde nummer moeten coveren (The Cover), spelen Kevin en Jonna Fraser nummers van zichzelf en moet de ander deze halverwege overpakken (The Take Over), moeten ze nummers van zichzelf in een ander jasje steken (The Remake) én mogen ze mystery guests uitnodigen om extra uit te pakken (The Wild Card). Het publiek bepaalt uiteindelijk door per ronde te applaudisseren wie zich de echte winnaar mag noemen en de felbegeerde belt mee naar huis neemt.

De winnaar is..

Jonna Fraser! ‘Zijn’ applaus was het luidst.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.