Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Celebrity 15 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is de échte reden van Meghan Markle’s afwezigheid bij begrafenis prins Philip

Afgelopen vrijdag overleed prins Philip op 99-jarige leeftijd. Prins Harry keerde daarom direct terug naar Engeland zodat hij aanwezig kon zijn bij de begrafenis van zijn opa aanstaande zaterdag. Meghan Markle ging niet mee met haar man met als reden dat ze niet wil reizen vanwege haar zwangerschap. Maar er lijkt nóg een reden te zijn.

We praten je bij.

Meghan Markle niet aanwezig bij begrafenis prins Philip

Het is de eerste keer dat prins Harry weer in het openbaar gezien zal worden sinds het tell-all interview met Oprah Winfrey. Meghan Markle bleef achter in Californië, vanwege haar zwangerschap. Volgens een verklaring van Buckingham Palace is door medische professionals aan Meghan geadviseerd niet te reizen. Toch blijkt dat ze het erg lastig heeft met het overlijden van prins Philip en voornamelijk haar afwezigheid.

Een bron vertelt aan Daily Mail dat Meghan Markle haar man Harry juist wilde ondersteunen en alle issues met de koninklijke familie aan de kant wilde zetten. “Meghan said it’s during these times when family should come together, put their differences aside and unite as one. She said this is what Prince Philip would want and that she’s willing to forgive and move forward,” vertelt de bron. Toch besloot ze niet aanwezig te zijn omdat ze niet ‘het middelpunt van de aandacht wilde zijn.’

Tolga AKMEN / AFP

Prins Harry wel aanwezig

Ondanks alle spanningen binnen de Britse koninklijke familie, voelt Meghan Markle zich niet prettig over haar afwezigheid. Een andere bron vertelt aan E! News, “Meghan wishes she could have flown to the U.K. to support her husband but has been advised not to due to her pregnancy.” Ze zou bereid zijn alle spanning opzij te zetten om met haar man naar de begrafenis te komen. De bron voegt eraan toe dat Meghan en Harry nog steeds niet op goede voet staan met de Royals.

Harry zou nu goed kunnen werken aan zijn relatie met broer prins William. Verder maakt hij zich vooral zorgen om de gezondheid van Meghan Markle en hun ongeboren dochter. “Harry wants to make sure Meghan and the baby are healthy and not involved in stressful situations,” vertelt de bron. Wel heeft hij volgens Us Weekly constant contact met zijn vrouw en zoon Archie via FaceTime.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.