Aartie Narain
Aartie Narain Love & Life 28 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Last van droge lippen? Dit is de reden (en nee, het is niet het weer)

Droge en gebarsten lippen zijn heel vervelend. Veel mensen krijgen er last van zodra het weer omslaat, maar is dat wel de echte reden? Het antwoord is nee, het kan namelijk ook door hele andere factoren komen.

Zodra je weet wat de oorzaak is, kan je het probleem aanpakken. Want waar je nu misschien denkt dat lippenbalsem dé oplossing is, is dat het niet voor de lange termijn. Wij leggen het uit.

Droge lippen

Je lippen hebben geen talgkliertjes, waardoor ze een beschermlaagje missen. Hierdoor zijn je lippen dus extra gevoelig voor factoren van buitenaf. Maar naast het feit dat je lippen gevoeliger zijn, speelt er nog een andere factor, namelijk je huidverzorging. Wij vertellen waar je op moet letten.

Je huidverzorging

Voor je lippen geldt: hoe dunner, hoe voorzichtiger je er ermee moet omgaan. Op het gebied onder je ogen na, zijn je lippen de dunste huid van je hele gezicht. Misschien smeer je je gezicht wel vol met producten die zware ingrediënten bevatten. Alhoewel je gezicht deze ingrediënten aankunnen, moet je oppassen met de huid rond je lippen. Tijdens je huidverzorgingsroutine is er een grote kans dat de ingrediënten op je lippen terechtkomen.

De oplossing voor droge lippen

Maak je geen zorgen, je hoeft niet meteen je hele verzorgingsroutine om te gooien. Het beste is om een lippenbalsem of een dikke zalf op je lippen aan te brengen, voordat je aan je routine begint. Als er dan ingrediënten op je lippen terechtkomen is dat geen probleem. De ingrediënten hebben een minder krachtige werking, dankzij de balsem. Bovendien hydrateer je je lippen dan ook tegelijkertijd. Winning.

Als je een gevoelige huid hebt, probeer dan minder producten te gebruiken die retinoïden of niacinamide bevatten. Dit kan erg irriterend werken én zorgt ervoor dat je lippen schraal blijven. Willen we niet.

Andere factoren

Naast je huidverzorging, kunnen er ook andere factoren spelen. Droge en gebarsten lippen kunnen ook tekenen zijn dat je te weinig vocht binnenkrijgt. Als je te weinig water drinkt of weinig (vers) fruit eet, is er een grote kans dat je schrale lippen krijgt. Probeer meer water te drinken en op je huidverzorgingsroutine te letten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Last van droge lippen? Dit is de reden (en nee, het is niet het weer)
Sluiten