Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Fashion 18 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

OMG – Dit fantastische Amerikaanse modemerk komt eindelijk naar Nederland toe

Het is een mooie dag voor Nederland want we krijgen er weer een heel tof Amerikaans merk bij. Het Instagram cultmerk ‘Reformation’ is vanaf 1 februari te koop en trust us, jij wil hier ook meteen shoppen.

Reformation in Nederland

Misschien ken je het fantastische merk ‘Reformation‘ nog niet en dat nemen we je niet kwalijk. In Nederland is het modemerk ook nog niet zo bekend, maar in Amerika is het mega groot. Zo brengen celebrities zoals Rihanna, Taylor Swift en Leandra Medine regelmatig een bezoekje aan het merk voor hun outfits.

Logisch ook, want de kleding is super mooi. Goed nieuws dus voor ons, want vanaf 1 februari kan je het merk kopen in Amsterdam in de Good Shop bij Fashion for Good.

Duurzame mode

Naast dat de kleding gewoon super mooi, origineel en van goede kwaliteit is, zijn er meer redenen waarom dit een aanwinst is voor de Nederlandse mode-industrie. Alle kleding is namelijk volledig duurzaam geproduceerd. Het merk gebruikt RefScale, wat een calculator is om de uitstoot van bepaalde producten te tracken.

Reformation houdt dus bij wat de uitstoot is van onder andere koolstofdioxide, water en ander geproduceerd afval is. Deze informatie noemen ze ook bij elk product. Op die manier kan je dus als klant bewuste keuzes maken, wat natuurlijk super goed en belangrijk is.

Mocht je toevallig in Los Angeles zijn, dan kan je gewoon even langskomen in de fabriek van het kledingmerk om met eigen ogen te zien hoe jouw kleding wordt geproduceerd. Geen kinderarbeid en slechte werkomstandigheden dus.

Hier koop je het

Dat klinkt natuurlijk allemaal helemaal fantastisch, maar waar kunnen we het precies kopen? Dat kan bij Fashion For Good, een platform en museum dat zich richt op duurzame innovaties binnen de mode-industrie. Het platform focust zich de aankomende maanden op transparantie binnen de mode en daar past Reformation perfect bij.

Een selectie van de collectie van het merk is te koop bij de shop in het museum op het Rokin in Amsterdam. Wij weten wel waar we gaan shoppen volgende maand.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

H&M lanceert nieuwe collectie en kiest voor Nederlandse ontwerpers

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required

Vogue

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
OMG – Dit fantastische Amerikaanse modemerk komt eindelijk naar Nederland toe
Sluiten