Op deze 8 reisbestemmingen zie je de allermooiste sterrenhemels ter wereld

Als er iets is waar we een magisch gevoel van krijgen, dan is het onder een pikzwarte hemel naar de sterren kijken. Helaas zijn er in Nederland door de luchtvervuiling maar weinig sterren te zien, maar dat is een mooi excuus om een tripje naar het buitenland te boeken.

Sterrenhemels in het buitenland

Op sommige plekken in Nederland zijn al wel wat sterren te zien, maar toch valt het in het niet bij andere plekken op de wereld waar amper tot geen lichtvervuiling is. Wie een romantisch avondje onder de sterren wel ziet zitten, zou een van de volgende vakantiebestemmingen kunnen overwegen.

1. De Canarische Eilanden

Je bent er binnen no time én je ziet er ook nog eens een van de mooiste sterrenhemels ter wereld. Je kunt er een officiële tour doen of gewoon lekker zelf met een kleedje onder de sterren gaan liggen.
sterrenhemels reisbestemmingen

2. Alentejo, Portugal

In Alentejo is een heus Dark Sky Reserve, een beschermd gebied waardoor er geen lichtvervuiling plaatsvindt. Hierdoor worden clusters, sterrenstelsels en nevels goed zichtbaar, resulterend in een bijna magische hemel. Ook hier worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals nachtwandelingen, kanoën en wijnproeven.
sterrenhemels reisbestemmingen

3. Hawaii

Wie het liever wat verder weg opzoekt zou kunnen overwegen naar Hawaii te gaan. In Mauna Kea vind je het grootste observatorium ter wereld, wat het meteen een trekpleister maakt voor fans van astrologie. Ben je niet zo fanatiek maar wil je wel een mooie sterrenhemel zien? Dan kun je ook een avondje aan het strand gaan zitten. Neem een dekentje en een flesje wijn mee en het is genieten geblazen.

sterrenhemels reisbestemmingen

4. New Mexico, Verenigde Staten

Doordat New Mexico zo hoog ligt en erg droog is, zijn wolken en mist zeer zeldzaam. Je bent hier dus verzekerd van een prachtige hemel, doordat er bijna geen ‘stoorzenders’ zijn. In de staat zijn er meerdere parken waar regelmatig ‘sterrenfeestjes’ georganiseerd worden waarbij je er kunt overnachten en tours kunt doen.

sterrenhemels reisbestemmingen

5. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is al een prachtig land op zich en je kunt er ook nog eens de mooiste sterrenhemels bewonderen. De Aoraki Mt. Cook Mackenzie regio is het grootste Dark Sky reservaat ter wereld waar je ook nog eens een geweldig uitzicht hebt.
sterrenhemels reisbestemmingen

6. Yosemite National Park, Californië

Neem hier een kijkje bij Glacier Point, the Badger Pass Ski Area, of de open gebieden van Yosemite Valley voor een perfect zicht op sterrenbeelden, kometen, planeten en meer te bekijken. Er zijn ook een aantal rondleidingen en telescopen beschikbaar.
sterrenhemels reisbestemmingen

7. Atacama woestijn, Chili

De Atacama woestijn bevat alles wat je nodig hebt om sterren te kunnen zien: droge lucht, grote hoogte en volledig onvervuilde lucht. Er zijn een aantal nachtelijke rondleidingen te doen en op bepaalde tijden zijn er zelfs gratis rondleidingen door het Paranal-observatorium.
sterrenhemels reisbestemmingen

8. Namibwoestijn, Namibië

Ook in de Namibwoestijn vindt er geen lichtvervuiling plaats, wat het de ideale locatie maakt om sterren te kijken. De rode zandduinen en witte zoutpannen geven je het gevoel dat je op een andere planeet bent, wat het geheel een nog bijzonderdere ervaring maakt.

sterrenhemels reisbestemmingen

Met deze doorzichtige tent kun je onder de sterrenhemel slapen

Popsugar

Reageer op artikel:
Op deze 8 reisbestemmingen zie je de allermooiste sterrenhemels ter wereld
Sluiten