Lobke Killaars
Lobke Killaars Love & Life 19 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

De voor- en nadelen van een relatie met je collega

Een relatie aangaan met een collega is misschien niet het slimste idee ooit. Toch gebeurt het regelmatig, want de verhalen over collega’s die een fling of zelfs een relatie hebben zijn niet schaars. Wel handig om even de voor- en nadelen op een rijtje te zetten en nog eens goed na te denken over de handigheid van de situatie. Wij deden het werk voor je.

Relatie met je collega

Ben je op het punt beland dat jij en die crush van je werk het wel erg gezellig hebben? Té gezellig? Aan-elkaar-zitten-en-flirten gezellig? RELATIE GEZELLIG? Mm. Dit is waarom je het wel, maar ook absoluut niet wil doen:

Voordelen

Je begrijpt elkaar. Work-wise, in ieder geval.

Veel mensen weten niet waar hun partner mee bezig is en hoe je de functie van de ander ook alweer precies omschrijft. ‘Iets met economie?’ Precies ja. Ook is het begrip voor wat de ander doet vaak klein wanneer iets compleet buiten jouw eigen vertrouwde straatje valt.

Wanneer je als collega een relatie hebt zit dat natuurlijk iets anders. Je weet waar de ander mee bezig is, ziet letterlijk wat diegene doet en jullie hebben alleen maar meer begrip voor elkaar(s werk).

Bevorderend voor je werk

Volgens dit onderzoek zouden relaties op de werkvloer positieve effecten hebben. De personen in de relatie tonen meer interesse in en toewijding aan het bedrijf. Ze zijn ook gemotiveerd om harder te werken vanwege hun partner, wat leidt tot een hogere productiviteit en effectiviteit.

Je bent elke dag bij elkaar

Tuurlijk heb je wat persoonlijke ruimte nodig, maar hoe lekker is het dat jullie elkaar nu elke dag even kunnen zien?

Nadelen

Je wordt minder kritisch op elkaars werk

Als je vlinders voelt, kan het goed zijn dat je wat minder kritisch bent op het werk van de ander. Fouten worden wellicht sneller door de vingers gezien. En dát is dus niet de bedoeling.

Klefheid wordt gespot

Mensen zijn toch al snel ‘te klef’, zeker op het werk. Houd in je achterhoofd dat mensen hierover roddelen. Niet handig dus. Je wilt niet dat ze je niet meer serieus nemen, dus bewaar dat geknuffel voor buiten de kantoortijden.

Je bent elke dag bij elkaar

Jup, het is niet alleen een voordeel. Het kan leuk zijn, maar ook too much. Misschien zie je elkaar ook nog elke avond. Dan is de kans groot dat je gek wordt als je elkaar ook nog elke dag op het werk ziet.

Je kan je droombaan verliezen

Niet ieder bedrijf waardeert en accepteert het als collega’s iets hebben. Dit is duidelijk iets waar je over na wilt denken: hoe erg vind je het als jij je baan verliest? Want laten we eerlijk zijn: die kans is nu eenmaal aanwezig.

18 relatieadviezen van moeders, waar je maar beter wél naar kunt luisteren

Career Addict

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De voor- en nadelen van een relatie met je collega
Sluiten