Is het nou echt nodig om je relatie te definiëren? Nope, en dat is niet erg

Er komt zo een moment wanneer jij en je fling een tijdje aan het daten zijn, en jij of de ander, duidelijkheid wilt. Een super eng moment, want je vraag kan zomaar een antwoord hebben dat je niet zag aankomen. Maar moet je per se je relatie definiëren? Wij denken van niet.

Moet je je relatie definiëren?

Ken je dat? Dat je al een maand of drie aan het daten bent met iemand, en je eigenlijk niet eens zijn of haar achternaam weet? En dat het je ook eigenlijk geen reet boeit wat jullie van elkaar zijn? Dat is waarschijnlijk een teken dat je de moeite niet eens hoeft te nemen om ‘de vraag’ te stellen, omdat het toch nooit écht iets gaat worden.

Wanneer dan wel of niet?

Er zijn ook genoeg situaties waarin het helemaal niet erg is dat je je relatie nog niet hebt gedefinieerd, ook al vinden jullie elkaar wél hee leuk. Misschien hoef je het gesprek niet aan te gaan, omdat alles tussen jullie natuurlijk gebeurt.

Het kan zomaar zo zijn dat jullie een typisch Hollywood momentje hebben, waarin een van jullie iets zegt over de relatie, en de ander er zonder twijfel in meegaat. Het hoeft helemaal geen ongemakkelijk officieel gesprek te zijn.

tess on Twitter

Just realized that my bf never asked me to be his gf and we never established that we are dating. We just like live together and have a baby together. But we don’t have an anniversary or anything. Omg are we dating? Is it too late to ask what are we?

Zie het zo. Het is net als wanneer je je huisgenoot alwéér vraagt of je een beetje pasta mag gebruiken. Of wanneer je je collega ’s middags vraagt of ze een cappuccino willen. Je weet toch al dat het antwoord altijd ja is. Als je voelt dat jij en je honingbijtje op dezelfde golflengte zitten, dan weet je ook wat het antwoord op de vraag gaat zijn.

Geen tijdslimiet

Als je bang bent dat je te lang aan het daten bent zonder duidelijkheid, maken we het heel makkelijk voor je. Je hoeft er geen stopwatch op te zetten. Je hoeft je alleen zorgen te maken wanneer de ander helemaal niet erkent dat jullie überhaupt aan het daten zijn.

Wanneer je dus wel van de labeltjes bent en je partner totaal niet open is om dat gesprek te voeren, is dat misschien een teken dat de relatie er niet is, of niet gaat komen.

Uiteindelijk moet je gewoon doen wat goed voelt voor jou. Er is geen goed of fout en het is niet erg als je wel per se Facebook-official wilt zijn. Kijk gewoon naar hoe het voelt en maak op basis daarvan de keuze of je duidelijkheid gaat vragen of niet.

Dit vind je ook interessant: Vrijgezel zijn is beter dan in een relatie vastzitten en dit is waarom

Elite Daily

Reageer op artikel:
Is het nou echt nodig om je relatie te definiëren? Nope, en dat is niet erg
Sluiten