Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 18 jan 2020

5 x dingen die je kunt doen waardoor jouw partner zich ultiem gewaardeerd voelt in jullie relatie

Een relatie draait om geven en nemen. Dat zou natuurlijk in balans moeten zijn, maar er zijn momenten waarop jouw partner dat nét een beetje meer nodig heeft dan jij. Als jij in de put zit zou je het toch ook heel fijn vinden als jouw lover lief voor je is?

Soms lijkt het wel een vanzelfsprekendheid te zijn dat je met je partner bent. Je neemt het voor lief dat hij of zij er ‘gewoon’ is. Toch is het belangrijk dat je ervoor blijft zorgen dat je partner zich gewaardeerd voelt. En geloof ons, dat kost echt niet veel moeite.

Waardering voor je partner in een relatie

Op sommige momenten is het goed om je partner nét een beetje extra lief te hebben, hoewel er natuurlijk geen enkel bezwaar is om dat áltijd te doen. Als je deze vijf kleine dingen doet, voelt jouw lief zich in ieder geval gewaardeerd.

1. Uitspreken dat je trots bent

Hoewel je zelf misschien denkt dat je partner echt wel weet dat je trots op hem of haar bent, is het wel heel belangrijk dat je dat ook echt blijft uitspreken. Zeker als je lief wat minder goed in z’n vel zit kunnen deze woorden de ander behoorlijk opbeuren.

2. ‘Ik hou van jou’ blijven zeggen in een relatie

Dit zijn niet voor niks de vier magische woorden. Ook dit ga je na verloop van tijd vaak minder zeggen en je vindt het vanzelfsprekend dat de ander dat wel weet. Toch doet het je relatie echt goed als je dit blijft zeggen, zeker als jullie door een wat moeilijkere periode gaan.

Je kan niet zeggen dat dit te veel moeite kost, je hebt die vier woorden namelijk zó uitgesproken. Kijk de ander daarbij wel aan zonder het te mompelen en alweer weg te lopen. Maak er echt een gewoonte van om een paar keer per dag te zeggen dat je van de ander houdt, zou jij zelf ook hartstikke fijn vinden toch?!

3. Een onverwachts bericht

Hóe leuk is het als je een briefje in je tas vindt op werk? Er hoeft maar een heel klein berichtje op te staan van je partner en je voelt je meteen weer gelukkig. Neem af en toe de moeite om zo’n lieve boodschap te verstoppen voor je partner. In zijn of haar jaszak, tas of plak het op de deur als je lief thuiskomt.

4. Een klein gebaar

Of het nou een betekenisvolle blik is of dat je een arm om iemand heen legt, af en toe een signaal geven dat je met de ander bezig bent is een must. In het begin van jullie relatie konden jullie elkaar ongetwijfeld niet loslaten, en toegegeven, dat is door de jaren heen wat minder geworden.

Toch is het wel heel belangrijk dat je fysiek contact blijft maken met je partner. Dat kan op allerlei manieren: een kusje, een aai of even je arm om de ander heen leggen. Dit geeft een overweldigend gevoel van liefde aan je partner en daardoor zal hij of zij zich ongetwijfeld gewaardeerd (blijven) voelen.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 x dingen die je kunt doen waardoor jouw partner zich ultiem gewaardeerd voelt in jullie relatie
Sluiten