Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 24 jun 2018

4 redenen waarom je het niet uit moet maken – ook al gaat het niet altijd even goed

Iedere relatie kent ups en downs. Er komt een moment dat ook jullie door een mindere fase gaan, maar laat je vriend(innet)je niet te snel los. Niemand is perfect en het is normaal dat de verliefdheidskriebels na verloop van tijd wat minder worden. Deze vier issues mogen in ieder geval geen reden zijn om uit elkaar te gaan:

Blijvende onenigheid

Er zijn onderwerpen waar jullie het nooit over eens worden in je relatie. En guess what? Dat is echt volkomen normaal. Het is onmogelijk om het altijd met elkaar eens te zijn en dat zal dus ook regelmatig tot discussies leiden.

Er zijn ongetwijfeld ook grotere dingen waarover jullie het (nog) niet eens zijn. Misschien staat je partner al te popelen om samen te wonen en moet jij daar echt nog niet aan denken.

Laat dit geen reden zijn om uit elkaar te gaan, er zijn namelijk zoveel dingen waarover jullie het wél eens zijn. Focus je daarop en praat rustig over de issues waar jullie onenigheid over hebben. Dat hoeft namelijk niet in één dag opgelost te worden. Geef elkaar de tijd. Jullie groeien vanzelf dichter naar elkaar toe.

Geen vlinders meer in je buik

Als jullie al jaren bij elkaar zijn, is het helemaal niet raar dat de verliefdheidskriebels een beetje verdwijnen. Verliefdheid verandert na een tijdje in houden van. Het kan misschien weleens voelen alsof jullie vrienden zijn in plaats van geliefden. Daar kun je dan wél aan werken.

Blijf samen genoeg leuke dingen doen, investeer tijd in elkaar en plan minimaal één keer per week een date night in. Verras elkaar met dezelfde dingen als in het begin van jullie relatie. Dit haalt heel fijne herinneringen op en zorgt zelfs weer voor kriebels in je buik.

Twijfels over de ware

Iedereen twijfelt hier weleens aan. Vooral als singles regelmatig aan je vragen hoe je zeker weet dat dit de ware voor je is. Uhm… niet. Als jullie echt heel erg verschillen is het natuurlijk een ander verhaal, maar ga hier niet aan twijfelen omdat andere mensen het aan je vragen.

Zolang je van hem houdt, graag bij hem bent en oud met hem wil worden is er geen enkele reden om hierover te twijfelen. Ditzelfde ga je je namelijk ook afvragen als je met iemand anders samen zou zijn. Ken je dat gezegde? Het gras is altijd groener aan de overkant…

Is er iemand anders die beter is?

Er zijn genoeg momenten waarop je andere mannen leert kennen. Op werk, tijdens het uitgaan of gewoon in de supermarkt. Zeker op de momenten dat het in je eigen relatie wat minder gaat is het verleidelijk om dan te denken dat je misschien wel iemand anders wilt. Sterker nog, misschien denk je wel dat iemand anders daadwerkelijk beter voor jou zou zijn.

Maar zoals we in de intro schreven, iedere relatie kent ups en downs. Ook als je met die knappe jongen uit de sportschool een relatie had liep je tegen dezelfde problemen aan. Laat dat dus geen reden zijn om het uit te maken met jouw lieve, lieve, lieve vriend(innet)je met wie je nu samen bent.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
4 redenen waarom je het niet uit moet maken – ook al gaat het niet altijd even goed
Sluiten