Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 4 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoe je als een volwassen persoon een relatie verbreekt

Of je nou constant knallende ruzie hebt en daarom niet meer bij elkaar kunt zijn, of dat je als vrienden uit elkaar gaat, een relatie verbreken is nooit leuk. Toch doe je er het beste aan dit als de volwassen persoon die je bent aan te pakken.

We weten (bijna) allemaal wel hoe vreselijk naar het is om gedumpt te worden. Daarom is het wel zo respectvol een break-up met beleid te behandelen. Hoe je dat doet? We zetten vijf tips op een rijtje.

1. Wees duidelijk

Niemand heeft er iets aan als je om de zaak heen draait. Wees eerlijk over de reden dat je het uitmaakt, zonder beledigend te zijn. Het is hierbij belangrijk dat je wel wéét waarom je het uitmaakt. Het kan helpen om voor jezelf op te schrijven wat je niet meer aantrekt in de andere persoon.

2. Wees zeker over je beslissing

Als je telkens blijft focussen op het moment dat je nog gelukkig was, maak je het alleen maar moeilijker voor jezelf. Het is heel natuurlijk om je ineens alleen maar de mooie momenten te herinneren, maar helaas niet gezond. Zo ga je in een soort waanbeeld leven waarin het lijkt alsof alles vroeger beter was. Dit is niet eerlijk tegenover jezelf, maar ook niet tegenover je ex. Probeer die ‘rozengeur en maneschijn’ instelling zo snel mogelijk kwijt te raken om gewoon verder te kunnen met je leven.

3. Wees vriendelijk, maar strikt

Zoals hierboven al beschreven, is er geen reden om onaardig te worden tijdens een break-up. Uiteindelijk doe je er het beste aan om the bigger person te zijn en rustig met de situatie om te gaan. Geef hierbij wel duidelijk je grenzen aan. Zo weet de ander meteen waar hij of zij aan toe is.

4. Weet wat je ex je waard is

Het hangt helemaal van je relatie af hoe je de break-up aanpakt. Was het een serieuze relatie waarbij je er echt even voor moet gaan zitten, of was het meer een fling, die je met vijf minuutjes de deur weer kunt wijzen? Dit moet je helemaal zelf beslissen, maar probeer het hoe dan ook met beleid aan te pakken.

5. Denk aan de toekomst

De kans bestaat dat ook jij moeite gaat krijgen met de break-up. Probeer op dat soort momenten aan de toekomst te denken: zou je echt gelukkig worden met deze persoon als je het niet uit had gemaakt? De kans is groot dat het antwoord op deze vraag ‘nee’ is. Je hebt het niet voor niets uitgemaakt. Dit maakt het misschien niet makkelijker, maar zet je wel weer even met beide voeten op de grond.

Je knipperlichtrelatie heeft serieuze gevolgen voor je mentale gezondheid

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is hoe je als een volwassen persoon een relatie verbreekt
Sluiten