Renée
Renée Beauty 30 apr 2017

Research: Mannen vinden een brazilian wax bij vrouwen echt niet nodig

Mannen boeit het haar dat daar beneden groeit minder dan je zou denken. Beter nog: een Brazilian wax is alles behalve populair bij mannen, wanneer het aankomt op lichaamsbeharing van vrouwen.

Dit bleek uit recent onderzoek uitgevoerd door hair removal bedrijf Nad’s, onder 1.000 mannen. De voorkeur ging daarbij niet uit naar een Brazilian, maar een well kept lady garden.

43% van de mannen gaf aan dat ze graag een goed bijgehouden, maar natuurlijk uitziende ‘Bermuda driehoek’ zien bij vrouwen, ofwel kort haar en gewaxte of geschoren zijkanten. 17% prefereert een streepje en 15% geeft de voorkeur aan een hartvorm. Slechts 12% van alle ondervraagden geeft aan het liefst totaal geen haren te zien.

Sue Ismiel, de CEO van het bedrijf, gaf aan dat mannen het blijkbaar sexyer vinden wanneer de haren in één van bovenstaande vormen shaped zijn, dan dat er helemaal niets zit. Natuurlijk kan een studie niet voor alle mannen in alle landen spreken, echter is het onderzoek mogelijk wel goed nieuws voor vrouwen die denken dat kaal is wat mannen prefereren, en om die reden de pijnlijke wax ondergaan.

Reageer op artikel:
Research: Mannen vinden een brazilian wax bij vrouwen echt niet nodig
Sluiten