Research: vriendschap op het eerste gezicht is écht een ding

Jij wist natuurlijk allang dat er bij jou en je BFF sprake was van een instant connection toen jullie vanaf het eerste moment onafscheidelijk waren. Er is recent echter ook een onderzoek gepubliceerd dat bevestigd dat vriendschap op het eerste gezicht daadwerkelijk een ding is.

In 2006 werd er al een onderzoek gedaan, dat eerstejaars studenten de eerste paar maanden van hun studie volgde. Er bleek toen dat de kans groter was dat de studenten aan het eind van de periode contact hadden met degenen met wie ze meteen een klik hadden. Vrij logisch natuurlijk.

Friendship at first sight

Hoewel dit niet zo’n enorme openbaring is, heeft een recent onderzoek nu ook aangetoond dat een bepaald soort mensen eerder zo’n soort klik zal ervaren dan anderen. Het is namelijk zo dat mensen die meer welwillend, open en gewetensvol zijn, sneller een ‘vriendschapschemie’ ervaren met anderen – oftewel een wederzijde positieve eerste indruk. Dit zijn voornamelijk vrouwen, omdat zij eerder geneigd zijn dan mannen om naar instinct en gevoelens te luisteren.

Fijn om te weten dat jij en je bestie dus inderdaad voor elkaar bestemd waren. Friendship at first sight!

14 dingen die je als twintiger over vriendschap leert

Elite Daily

Reageer op artikel:
Research: vriendschap op het eerste gezicht is écht een ding
Sluiten