Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Food 13 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Bij deze Amsterdamse restaurants bestel je de lekkerste vegetarische gerechten

Afgelopen week was het de Nationale Week Zonder Vlees, een week die bestaat om ervoor te zorgen dat we minder vlees gaan eten. Niet alleen in deze week is het belangrijk om je vleesinname te verminderen, maar iedere week is het goed om wat minder vlees te eten. Mocht je zelf nog niet zoveel verstand hebben van vegetarische gerechten of heb je geen zin om te koken? Dan zijn er genoeg opties om vegetarisch te bestellen.

Wij delen de lekkerste Amsterdamse restaurants om vegetarische gerechten bij te bestellen.

1. De Vleesch Lobby

De Vegetarische Slager en Deliveroo lanceren een tijdelijk (vegan) burgerrestaurant gedurende de Nationale Week Zonder Vlees, waar je de lekkerste loaded fries en vegetarische burgers kunt bestellen. Wees er snel bij, want De Vleesch Lobby is tot 17 maart geopend.

2. Bardak

Bij restaurant Bardak bestel je (vegetarische) gerechten om te delen, allemaal in de stijl van streetfood in Tel Aviv. Van mushroom shawarma, baked cauliflower tot burnt eggplant, het eten is hier om te smullen.

3. Meatless District

Voor lekkere vegetarische gerechten moet je bij Meatless District zijn. De zoete aardappelfrites zijn om te smullen, glutenvrije buns met vegetarische burgers om je handen bij af te likken en de lekkerste salades. Kortom: bestellen maar.

4. Vegan Junk Food Bar

Zin in een goede portie junkfood maar eet je geen vlees? Geen probleem, bij Vegan Junk Food Bar bestel je de lekkerste vegetarische bitterballen, burgers en kapsalon. Nog een feestje: de vegan sashimi. De kaart staat vol heerlijke vegetarische gerechten.

5. Dignita

Niet alles bij Dignita is vegetarisch, maar er is zeker een ruime keuze aan vegetarische gerechten. Ze koken met lokale producten die zoveel mogelijk biologisch en fairtrade zijn. Heerlijke salades of eieren die op elke manier worden gebakken, gekookt of gepocheerd. Het bestellen bij Dignita is een feestje.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.