Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 23 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Retinol: dit doet het skincare ingrediënt en dit zijn onze favoriete producten

Alle skincare-fanaten weten meteen waar we het over hebben als we de term ‘retinol’ droppen. Maar als jij net je eerste stappen maakt in de huidverzorging klinkt retinol waarschijnlijk als een ingewikkeld ingrediënt. Wij vertellen je vandaag precies wat dit voor je huid doet én wat onze favoriete producten zijn met retinol erin.

Want geloof ons, retinol verdient een plekje in jouw skincare routine.

Wat is retinol?

Retinol is een vorm van vitamine A , die erom bekend staat de structuur van de huid te verbeteren. Het is een ingrediënt dat wat langer nodig heeft om in de verschillende huidlagen te trekken, waardoor retinol meestal ‘s avonds gebruikt wordt.

Wat doet retinol voor je huid?

Vitamine A, en dus retinol, spreekt het herstellend vermogen van je huid aan. Hierdoor herstelt de huid zich beter en mooier. Retinol is een ingrediënt dat huidcellen als het ware ‘vertelt’ hoe zich te herstellen door nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Alle vormen van retinol werken tegen rimpels, een ongelijkmatige teint en acne.

Hoe gebruik je retinol?

Retinol vind je in allerlei soorten producten, meestal in een serum. Dit wil je niet opeens veelvuldig gebruiken, maar juist langzaamaan opbouwen zodat je huid aan het ingrediënt kan wennen. Gebruik het eerst om de dag, om na enkele weken over te stappen op dagelijks gebruikt.

Het gebruik van een chemisch exfoliant (zoals een AHA of BHA) is aan te raden bij een routine met retinol. Op deze manier zorgt de exfoliant voor de regeneratie en zorgt de retinol dat het op de juiste manier gebeurt.

Tot slot: het is natuurlijk altijd goed on een SPF te gebruiken, maar bij gebruik van retinol is dit éxtra belangrijk. De huid kan namelijk iets gevoeliger en dunner worden, daarom wil jij je beschermen tegen UV.

Onze favorieten met retinol

We begrijpen dat het moeilijk is om uit die ontelbare producten met retinol een keuze te maken, daarom zetten wij alvast onze lievelingsproducten met retinol op een rij.

Sunday Riley Luna Sleeping Night Oil – €55

Als je houdt van een goed gehydrateerd gezicht houdt, dat ook wel lekker vettig aan mag voelen, dan is de Luna Sleeping Night Oil van Sunday Riley een topper. Het voedende serum bevat retinol, maar ook essentiële oliën van blauwe tansy, kamille en avocado-olie.

 

Paula’s Choice 1% Retinol Booster – €59

Vooral voor de vette en gecombineerde huid is deze Retinol Booster van Paula’s Choice een fijne verrijking van de routine.

La Roche-Posay Retinol B3 Anti-Ageing Serum – €46,45

Onder de liefhebbers van huidverzorging is La-Roche-Posay een gewaardeerd merk en wij snappen wel waarom. Net als veel andere producten van het merk, is ook het retinol serum, een combinatie van retinol en vitamine B3, een schot in de roos.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.