Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Fashion 24 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Rihanna uit haar kritiek op Trump via modelabel Fenty

Rihanna steekt haar mening niet graag onder stoelen of banken. Deze keer gebruikt ze haar succesvolle modelabel Fenty om haar mening te ventileren over niemand minder dan Donald Trump.

Fenty en Rihanna

Toen Pon Da Replay uitkwam hadden we allemaal niet gedacht dat Rihanna de nieuwe Queen of Fashion zou worden. En zéker niet dat ze zou uitgroeien tot een ware feminist, opkomend voor de minderheden in deze wereld en de sleutelpersoon die zorgt voor een flinke dosis diversiteit in de modewereld. Toch blijft Rihanna ons verbazen. Eerst met de lancering van Fenty Beauty, kort daarna met modelabel Fenty (onder LVMH) en nu met het duidelijke statement dat ze hiermee maakt.

Statement tegen Trump

Het moge duidelijk zijn dat Rihanna geen groot fan is van president Donald Trump en zijn beleid. Nu de tweede drop van haar Fenty collectie een feit is, spreekt ze zich uit met een omstreden T-shirt. Hier prijkt één woord op: IMMIGRANT.

hey ?? @realdonaldtrump

1.7m Likes, 18.4k Comments – @badgalriri on Instagram: “hey ?? @realdonaldtrump”

Wat wil Riri hiermee zeggen? Ze spreekt in ieder geval Donald Trump direct aan, gezien de caption: “hey ?? @realdonaldtrump”. Het T-shirt en de instagram post waren beiden een reactie op Trumps beleid en een omstreden tweet, waarin hij zegt: “I want to give the Democrats every last chance to quickly negotiate simple changes to Asylum and Loopholes. This will fix the Southern Border, together with the help that Mexico is now giving us. Probably won’t happen, but worth a try. Two weeks and big Deportation begins!” Met deze tweet geeft Trump aan dat hij enthousiast aan een grote uitzetting van asielzoekers wil beginnen in twee weken, zodra de democraten en de republikeinen het eens zijn over de nieuwe regels rondom asielaanvragen.

Donald J. Trump on Twitter

I want to give the Democrats every last chance to quickly negotiate simple changes to Asylum and Loopholes. This will fix the Southern Border, together with the help that Mexico is now giving us. Probably won’t happen, but worth a try. Two weeks and big Deportation begins!

Rihanna als immigrant

Rihanna licht toe dat ze zich overal ter wereld, behalve in Barbados, altijd een immigrant zal voelen. Ze weet hoe moeilijk het voor immigranten is om in Amerika aan werk te komen en een fatsoenlijk leven op te bouwen. Hierom maakt ze zich hard voor deze groep. Wat is nou een mooier gebaar dan dit via haar Fenty-lijn te doen?

Fenty collectie

Dat ‘IMMIGRANT’-shirt willen we natuurlijk hebben. Maar er is meer moois om je spaarrekening voor te plunderen. En als we dat dan toch doen, laat het dan zijn voor een modemerk met een missie. Check hieronder onze favorieten.

1. Roze colbert met fannypack, €880

Rihanna Fenty

2. Geplooide broek, €390

3. Ear cuffs, €470

4. Strappy sandalen, €590

5. A-symmetrische slipdress, €480

Wij zijn trouwens niet de enige grote Rihanna fans. Nikkie de Jager van Nikkietutorials ging een paar weken geleden nog op haar knieën voor Badgalriri.

Vogue UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Rihanna uit haar kritiek op Trump via modelabel Fenty
Sluiten