Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Entertainment 30 september 2019

Rihanna is officieel de rijkste vrouw in de muziekindsutrie en haar inkomen is bizar

Hard work pays off, dat bewijst Rihanna wederom. Forbes heeft een lijst met America’s Richest Self-Made Women van 2019 samengesteld en hieruit blijkt dat de zangeres op dit moment de rijkste vrouw in de muziekindustrie is. Dat heeft ze natuurlijk allemaal te danken aan haar keiharde work work work work work.

Ga er even goed voor zitten want wij vielen van onze stoel toen we de nettowaarde van RiRi hoorden.

Rihanna’s nettowaarde

Forbes heeft dus een nieuwe lijst samengesteld om te bepalen welke vrouwelijke celebrities in de aflopen tijd de meeste knaken hebben verdiend. Rihanna’s naam staat bovenaan het lijstje. Zij zou zo’n $600 miljoen (!) hebben verdiend met haar muziek, Fenty Beauty en haar nieuwe kledinglijn.

De zangeres heeft het grootste deel van haar inkomsten te danken aan Fenty Beauty. Volgens Forbes is $570 miljoen van de $600 miljoen namelijk gegenereerd met Fenty Beauty. En dat te bedenkend dit bedrijf pas vijftien maanden bestaat. Dat doen we RiRi niet snel na. En dan hebben we het nog niet eens over haar succesvolle lingerielijn Savage x Fenty.

Een ander groot deel van haar inkomsten komt vanuit haar samenwerking met het LVMH, de grootste conglomeraat ter wereld van luxeproducten. Het bedrijf verkoopt producten van haar merken Fenty Beauty en Fenty. Deze samenwerking is nog relatief nieuw, dus we kunnen er donder op zeggen dat Rihanna de komende tijd nog veel meer gaat verdienen hiermee. Rihanna vertelt: “They extended the offer to me and it was a no-brainer because LVMH is a machine. Bernard Arnault was so enthusiastic; he trusted me and my vision.”

? @savagexfenty show starts in 20 mins!!! Get these styles and more at midnight on savagex.com TUNE IN on @amazonprimevideo

1.7m Likes, 5,512 Comments – @badgalriri on Instagram: “? @savagexfenty show starts in 20 mins!!! Get these styles and more at midnight on savagex.com TUNE…”

Savage X Fenty

Deze maand vond de modeshow plaats van Savage x Fenty in het Barclays Center in Brooklyn, New York. Rihanna wil met haar merk de norm van schoonheid veranderen. De modellen die haar show liepen hadden dan ook allemaal verschillende maten en huidskleuren. Ook trans modellen en modellen met bijvoorbeeld prothetische benen liepen in de items die ontworpen zijn door de zangeres. Onder andere Laverne Cox, Paloma Elsesser, en Aquaria liepen in de show die bedoeld was om te laten zien dat schoonheid niet bepaald wordt door de male gaze.

Rihanna staat met haar $600 miljoen dus bovenaan de lijst, maar de vrouwen op de plekken onder haar doen het ook zeker niet verkeerd. Madonna staat op de tweede plek met $570 miljoen. Daarna komt Celine Dion met $450 miljoen, Beyoncé met $400 miljoen en Taylor Swift met $360 miljoen. En dan te bedenken dat wij al blij zijn als we iets meer dan minimumloon verdienen.

HelloGiggles

Reageer op artikel:
Rihanna is officieel de rijkste vrouw in de muziekindsutrie en haar inkomen is bizar
Sluiten