Stranger Things actrice onthult dat Robin en Steve bijna een totaal andere relatie zouden hebben

Ondertussen hebben ook wij het derde seizoen van Stranger Things gekeken en ja, we vallen in een zwart gat nu er even geen nieuwe afleveringen meer zijn. Kijkers zijn dit seizoen massaal verliefd geworden op de chemie tussen Steve en Robin. Maar de storyline tussen deze twee zou in eerste instantie totaal anders zijn. SPOILER ALERT.

De vriendschap tussen Robin en Steve is zonder twijfel #friendshipgoals. Toch had het niet veel gescheeld en de dynamiek tussen de Scoops Ahoy collega’s was totaal anders geweest.

Robin en Steve in Stranger Things

Seizoen 3 van Stranger Things zit vol met fantastische verhaallijnen en het verhaal van Robin en Steve is daar één van. De gekke grapjes, het kraken van Russische codes en hun matching Scoops Ahoy pakjes zorgden ervoor dat fans allemaal hoopten dat de twee een relatie zouden krijgen.

Steve was het hier ook wel mee eens. Maar toen hij zijn liefde verklaarde tijdens een lijpe drugstrip in de wc, bleek dat Robin op vrouwen valt. Jammer voor Steve (en de fans). Het is een hele verfrissende blik op het jongen-ontmoet-meisje-gebeuren en wij vinden de twist fantastisch.

last 4 brain cells

1.2m Likes, 7,797 Comments – Stranger Things (@strangerthingstv) on Instagram: “last 4 brain cells”

Bijna een relatie

Toch was Robins personage in eerste instantie niet lesbisch. Tijdens een interview met Maya Hawke, de actrice die Robin speelt, vertelt ze dat Robin en Steve in eerste instantie een relatie zouden krijgen. Pas tijdens het filmen hebben de Duffer Brothers besloten om dit om te gooien.

Ze vertelt: “Throughout filming, we started to feel like she and [Steve] shouldn’t get together, and that she’s gay. Even when I go back and watch earlier episodes, it just seems like the most obvious decision ever.” Hier zijn we het helemaal mee eens.

Daarnaast vertelt ze ook dat ze hoopt dat de kijkers de LGBTQ+-gemeenschap door de verhaallijn meer gaan accepteren. “Sometimes we can have empathy for people on screen that we wouldn’t normally have empathy for in real life,” Hawke said. “If I can hope for anything it’s that maybe some people fell in love with Robin and that helped them fall in love with girls who love girls and boys who love boys,” zegt Maya. Het personage is in ieder geval een stap in de goede richting op gebied van de representatie van de LGBTQ+-gemeenschap.

Hello Giggles

Reageer op artikel:
Stranger Things actrice onthult dat Robin en Steve bijna een totaal andere relatie zouden hebben
Sluiten