Va Va Voom – Dit zijn de meest iconische rode loper looks van het afgelopen decennium

Waar we ieder jaar genieten van memorabele looks die er door celebrities worden geserveerd tijdens de Ocars, Emmy’s, EMA’s en noem maar op, blijft het in 2020 stil. Geen rode lopers dit jaar, maar wel veel mooie herinneringen aan de voorgaande jaren. Dus wat doen we? Juist, we maken een trip down memory lane. Dit zijn de meest iconische en memorabele red carpet looks van het afgelopen decennium.

Rode loper events bestaan natuurlijk al heel lang, maar sinds de komst van social media hebben rode loper looks een extra laag gekregen. Het gaat niet meer om ‘er mooi uitzien’, het gaat om trends, actuele gebeurtenissen en grote namen. En boy, it’s been a wild ride. 

De meest iconische rode loper looks van het afgelopen decennium

Het moment dat nog vers in het geheugen gegrift staat is de jurk van Billy Porter tijdens de Oscars of de feminine look van Harry Styles tijdens het MET Gala. Toch zijn er nog veel meer momenten die de afgelopen jaren de headlines hebben gehaald en wij zetten ze op een rijtje.

Lady Gaga – MTV VMA’s 2010

Jep, deze kennen we allemaal nog. Gaga verscheen tijdens de VMA’s in de beroemde vleesjurk en dat deed stof opwaaien. De lappen vlees gecombineerd met een netpanty en grijsblauwe lokken maken dit een onvergetelijk rode loper moment. De jurk is zelfs zo iconisch dat het een eigen wikipediapagina heeft.

Rihanna – MET Gala 2015

Queen RiRi slayed altijd, maar het MET Gala in 2o15 was er eentje voor in de boeken. Rihanna betrad de loper in een 25 kilo-wegende gele jurk van Guo Pei.

Billy Porter – Oscars 2019

Dat Billy Porter de loper van de Oscars betrad in een tuxedo-jurk vergeten we niet. Dit was een van eerste momenten dat er een genderblurring look verscheen op de rode loper. Billy maakte een statement in zijn outfit van Christian Siriano.

Beyonce – MET Gala 2015

Deze glinsterende look van Queen B zorgde ervoor dat wij allemaal startruck waren. De doorzichtige jurk met tactisch geplaatste steentjes is een ontwerp van Givenchy.

The Red Carpet Blackout – Golden Globes 2018

Niet één persoon, maar meerdere vrouwen maakten een statement door tijdens de Golden Globe Awards in 2018 zwart te dragen. In de begindagen van de #MeToo-beweging kwamen zij tijdens dit moment op voor gender equality.

Jennifer Lawrence – Oscars 2011

Less is more, dat bewijst J Law hier. Deze look is zo klassiek en simpel, dat het perfect aansluit bij het low-key imago van de actrice.

Gemma Chan – Oscars 2019

Een jurk zo volumineus dat je erin kan verdwijnen. Tijdens de Oscars in 2019 was Gemma Chan in haar jurk van Valentino Haute Couture niet te missen.

Lady Gaga – Grammy’s 2011

Kunnen we het even hebben over die ene keer dat Lady Gaga arriveerde in een ei? Dit is de meest extravagante  aankomst die we dit decennium hebben gezien.

Lena Waithe – MET Gala 2018

Volgens mij hoeven we niet uit te leggen welk statement Lena maakt met deze look. Lena schopte met deze jurk van Carolina Herrera aan tegen het thema van dat jaar, namelijk ‘Fashion and the Catholic Imagination’.

Rihanna – CFDA Awards 2014

Rihanna volgt geen trends, ze zet ze. Van deze jurk – bewerkt met tienduizenden Swarovski kristallen – krijgen wij roaring twenties vibes.

Cardi B – MET Gala 2019

Over een sleep gesproken, dit is hoe Cardi B eruit zag tijdens het MET Gala in 2019. Het is zo extravagant, we like!

Harry Styles – MET Gala 2019

Als ‘Styles’ je achternaam is, dan ga je in stijl naar het MET Gala. En dat deed ‘ie, want als er één look een prijs verdient, dan is het deze wel. Harry verscheen in een doorzichtige blouse, op hakken en met een oorbel in zijn oor op het bal.

MET Gala 2019 – Deze modehuizen werden het meest gedragen door de celebrities

Reageer op artikel:
Va Va Voom – Dit zijn de meest iconische rode loper looks van het afgelopen decennium
Sluiten