Aartie Narain
Aartie Narain Love & Life 14 nov 2020
Leestijd: 6 minuten

Aha, dit is de klassieke rom-com die jij gezien moet hebben volgens je sterrenbeeld

Bij romantische komedies draait het allemaal om het vinden van de perfecte match in liefde. Maar welke rom-com moet je nu gaan kijken? Er is zoveel keuze en een beslissing maken is lastig. Gelukkig schieten de sterren te hulp. Deze rom-com past perfect bij jou, volgens je sterrenbeeld.

De sterren geven antwoord op jouw meest gestelde vraag: welke film moet ik kijken?

De rom-com volgens je sterrenbeeld

We zetten de klassieke romantische komedies op een rij die je moet kijken (of opnieuw kijken), op basis van de persoonlijkheidskenmerken die worden bepaald door je sterrenbeeld. Pak de popcorn er maar vast bij.

1. Ram

Ben je een Ram? Dan ben je heel avontuurlijk. Lang op de bank zitten en naar iets kijken is voor jou dan ook een echte uitdaging. Daarom is een beetje actie in rom-coms precies wat jij nodig hebt. Films met avontuur of liefde in moeilijke situaties vallen zeker in de smaak bij jou. Rammen worden tenslotte geregeerd door de Godin van de oorlog. Je houdt van een uitdaging, dus een film met een heroïsch verhaal houdt jouw aandacht vast.

Daarom is rom-com The Princess Bride de juiste match voor jou, een sprookje over een boerenknecht die zijn enige ware liefde probeert te redden.

2. Stier

Stieren houden van eten, sensualiteit, schoonheid en geld. Niet zo gek, aangezien dit sterrenbeeld geregeerd wordt door Venus, de Godin van liefde en schoonheid. Je bent romantisch en je wilt dat alles in een mooie sfeer plaatsvindt. Denk aan prachtige eetscènes met goede verlichting. De natuur spreekt je ook aan. Als een echte stier heb je geen toeters en bellen nodig en geef je de voorkeur aan realisme boven fantasie.

De perfecte rom-com voor jou is dan ook Always Be My Maybe. De film heeft heel veel scènes met heerlijke maaltijden, het is een genot om naar te kijken.

3. Tweelingen

Tweelingen zijn slim en grappig. Ze worden geregeerd door de planeet die om communicatie draait. Je houdt zelf veel van schrijven, dus een film die over liefdesbrieven gaat scoort zeker hoog bij jou.

Daarom is rom-com To All The Boys I’ve Loved Before jouw ideale match. Enjoy.

4. Kreeft

Als een échte kreeft ben jij dol op dramafilms waarbij je wat tranen mag laten stromen. Maar je kunt ook blij zijn met eenvoudige klassieke liefdesverhalen. Films met familiescènes, veel familiegeschiedenis of gewoon thuis vallen bij jou in de smaak.

Daarom is rom-com Moonstruck de juiste match voor jou, een liefdesverhaal met veel familiescènes. Pak de tissues er maar vast bij.

5. Leeuw

Jij houdt van drama, Leeuw, vooral in films. Hoe uitbundiger en dramatischer de scènes, hoe beter. Maar daarnaast houd je ook van films met plezier, komedie en slapstick. Je houdt van verschillende verhaallijnen, zolang het maar een moderne stijl heeft.

De perfecte rom-com voor jou is dan ook Pretty Woman, vooral van de laatste witte limousinescène kun jij genieten. Klassiek, maar modern.

6. Maagd

Maagden zijn ingetogen en zorgvuldig. Je pikt kleine details op en drama is niet jouw ding. Als een Maagd wil jij graag iedereen helpen. Een verhaal over een hardwerkende vrouw dat zich op kantoor afspeelt is dan ook waar jij van kan genieten. Je houdt ervan om een ​​langdradige en slimme dialoog te volgen, anders verveel je je al snel.

De perfecte rom-com is voor jou Desk Set, een verhaal dat zich afspeelt op een werkplek met veel grappige scènes vol dialogen.

7. Weegschaal

Weegschaal wordt geregeerd door Venus, de Godin van liefde. Hartstikke logisch dat je daarom dol bent op romantische films. Je vindt het belangrijk om the one te ontmoeten en hoe meer romantiek, hoe beter. Een film hoeft voor jou niet heel diepgaand te zijn, maar wel mooi. Ook houd je van musicals over de liefde.

Daarom past romcom Mamma Mia! Here We Go Again perfect bij jou. Een film over een huwelijk én met musicalachtige scènes. Pak de popcorn er maar alvast bij.

8. Schorpioen

Als Schorpioen heb je een ding voor het oplossen van mysteries en detectivezaken. Denk aan spionagedrama’s of undercovers. De Schorpioen kan een langzamer tempo aan, met zwoele blikken en een donkere achtergrond. Alles met diepe connecties, verraad of iemand die vecht voor liefde is een uitstekende match.

Daarom is rom-com Mr And Mrs Smith jouw perfecte match.

9. Boogschutter

Jij houdt van actie en avontuur, Boogschutter. Reizen en spiritualiteit vind je aantrekkelijk en vooral deze twee in combinatie. Boogschutters houden van beweging en kunnen komedie waarderen. Vrijheid is belangrijk voor je en films over reizen vind je dan ook geweldig.

De perfecte romcom is voor jou Crazy Rich Asians, een verhaal over reizen.

10. Steenbok

Als een film zich afspeelt op Wall Street, statussymbolen bevat of om een CEO draait, dan heb je een Steenbok op het puntje van hun stoel. De Steenbok is een aardeteken, wat betekent dat ze hoge presteerders zijn die hard werken, maar ook beloningen willen. Je neemt de verantwoordelijkheid voor iedereen, dus familiescènes in een film kun jij wel waarderen.

Daarom past een rom-com waar de vrouw een krachtige carrière heeft bij jou, zoals de film 13 Going on 30.

11. Waterman

Als Waterman ben jij supermodern en dol op geavanceerde concepten. Jouw luchtteken is hoogmoedig, dus een uitgebreide verhaallijn is perfect voor jou. Je kunt je makkelijk losmaken van een persoon en liefde op afstand is voor jou geen probleem.

De klassieke rom-com Love Actually is de perfecte match voor jou, door de veelvuldige liefdesverhalen. Precies waar jij naar op zoek bent in de ideale rom-com.

12. Vissen

Vissen zijn erg romantisch en hebben veel empathie. Niet zo gek ook, aangezien je een emotioneel waterteken hebt. Een zielig verhaal met veel emotie kun jij waarderen. Een romance over onmogelijke liefde kijk jij het liefst, aangezien je van fantasie en illusie houdt.

De perfecte rom-com voor jou is Everything, Everything, een romantische film over onwaarschijnlijke liefde. Pak de tissues er maar vast bij.

Meer over sterrenbeelden?

Reageer op artikel:
Aha, dit is de klassieke rom-com die jij gezien moet hebben volgens je sterrenbeeld
Sluiten