Aartie Narain
Aartie Narain Entertainment 19 nov 2020
Leestijd: 4 minuten

Bingewatchen maar – 8x de leukste romantische films op Netflix om bij weg te zwijmelen

Filmavond gepland met je lief of een filmmarathon met vriendinnen en zin in wat romantische klassiekers? Laat Netflix nou net een groot aanbod aan romcoms hebben. We hebben voor ieder wat wils: van komedies tot klassiekers, kies maar uit. Wij hebben de beste romantische films voor jou op een rijtje gezet.

Niks huren, kopen of downloaden, want deze titels staan gewoon op Netflix.

Romantische films op Netflix

In de mood voor een romantische filmavond, maar geen idee welke je moet kiezen?  Wij hebben acht romantische films  op Netflix voor jou op een rijtje waarmee je wel even zoet bent. Steek wat kaarsjes aan, pak wat popcorn,  kruip onder de dekens en kijken maar.

1. Notting Hill

Deze klassieke romantische film heeft een speciaal plekje in ons hart. Julia Roberts speelt Anna Scott, een van de beroemdste actrices ter wereld, die toevallig een kleine, schilderachtige boekwinkel in West-Londen tegenkomt. Daar ontmoet ze de bescheiden Will, gespeeld door Hugh Grant. Vanaf dat moment zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn. Een romantische film om bij weg te zwijmelen.

2. The Notebook

The Notebook behoort tot het rijtje romantische films en is misschien een tikkeltje cliché. Allie en Noah uit The Notebook blijven ons ontroeren met hun verboden, maar toch onvoorwaardelijke liefde voor elkaar. Helaas is hun romantische relatie niet van lange duur, maar alles verandert wanneer ze elkaar weer jaren later tegenkomen. Pak de tissues er maar alvast bij.

3. Eat Pray Love

Eat Pray Love is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Elizabeth Gilbert en inmiddels een klassieker te noemen. Julia Roberts speelt Liz, die na haar scheiding besluit de wereld te verkennen. Ze start daarmee een spirituele zoektocht naar ware liefde. Deze romantische film zit vol humor en moet je gezien hebben.

4. The Holiday

Amanda (Cameron Diaz) en Iris (Kate Winslet) hebben allebei serieuze problemen met mannen en zijn wanhopig op zoek naar verandering van omgeving. Dus ruilen ze huizen. Één in een luxe Amerikaans herenhuis en de andere in een charmant huisje op het Engelse platteland. Geen van beiden verwachtte verliefd te worden aan de andere kant van de wereld. Geniet van de hilarische en soms wat ongemakkelijke momenten in deze klassieker.

5. The Age of Adaline

De 29-jarige Adeline Bowman , gespeeld door Blake Lively, wordt door een miraculeuze niet meer ouder. Al snel komt de FBI hierachter, waardoor ze moet onderduiken en constant van identiteit moet veranderen. Dan ontmoet ze Ellis Jones (Michiel Huisman) en komt ze voor een onmogelijk dilemma te staan. Een romantische film met een mooie boodschap.

6. Letters to Juliet

Het idyllische stadje van Shakespeare’s Romeo and Juliet inspireert Sophie zelfs zich aan te sluiten bij de vrijwilligers die terugschrijven op onbeantwoorde liefdesbrieven. Op haar vakantie in Verona vindt Sophie een brief van een meisje dat om liefdesadvies vraagt. Sophie gaat op onderzoek uit en vindt de oorspronkelijke briefschrijfster, die inmiddels vijftig jaar ouder is en haar grote liefde toen heeft laten gaan.  Als dat niet romantisch is, weten we het ook niet.

7. To All The Boys I’ve Loved Before

Een heerlijke Netflix Original die je ontelbare keren kan kijken. Lara Jean heeft voor elke jongen waar ze ooit verliefd op is geweest een brief geschreven. Maar wél met de bedoeling dat ze nooit verstuurd worden. Op een dag ontdekt haar zusje de brieven en verstuurd ze uiteindelijk toch. Een heerlijke zoetsappige film zonder na te denken.

8. Love actually

Last but not least,  de romantische film Love Actually. De  film is perfect voor de feestdagen en volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op zijn assistente, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken terwijl de zoon tot over z’n oren verliefd is op een klasgenote. Een heerlijke romantische komedie mét een beetje drama.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Bingewatchen maar – 8x de leukste romantische films op Netflix om bij weg te zwijmelen
Sluiten