Zita Vervoort
Zita Vervoort Beauty 21 jan 2020

Het rosé gouden kapsel is de nieuwe haartrend die we allemaal willen

We kunnen geen genoeg krijgen van alle kapsels die Instagram overnemen. Gelukkig is er weer een nieuwe haartrend in aantocht: het rosé gouden kapsel. Wij kunnen niet wachten om een afspraak bij onze kapper in te plannen.

Ieder jaar komen er veel verschillende kapsels en kleuren voorbij, maar over deze coupe zijn we meer dan enthousiast.

Rosé gouden kapsel

We kennen allemaal de rosé gouden items en sieraden, vooral in de late jaren ’00 en begin jaren ’10 was deze tint razend populair. We zagen bijna iedereen met rosé gouden sieraden en huizen stonden vol met meubels en accessoires in deze kleur. Nu blijkt dat de tint voor veel meer gebruikt kan worden dan alleen je interieur: kapsels in deze kleur nemen Instagram over. Ga dus voor deze prachtige coupe in plaats van de standaard balayage of highlights.

Nog een extra voordeel van deze haarkleur is dat het bij iedere huidskleur past. Dus of je nu nog bleek bent van de winterdagen of al een lekker tintje hebt, de kleur staat jou gegarandeerd goed.

Hoe krijg je dit kapsel?

Het is nog best een kunst om precies deze kleur in je haar te krijgen. Ami McPartlin, haarstyliste en kleurspecialist, vertelt hoe je te werk gaat met dit kapsel. Als je van plan was om dit zelf thuis te doen, geeft zij als advies: niet doen. Om die geel-bronzen look te krijgen kan je beter naar een goede kapper gaan (ook al zit je dan vijf uur in de stoel).

Donker- of lichtblond als basiskleur is belangrijk om deze kleur te creëeren. Geblondeerd haar geeft een warme textuur aan je haar, een perfecte basis voor de rosé gouden coupe. “The combination of tones for this look include a sumptuous mauve, warm copper and glamorous gold but like any artificial warm colours, the tone can fade rather quickly,” zegt Ami.

Ami vertelt ook dat het goed is om eens in de twee weken een goede toner te gebruiken. Hierdoor voorkom je dat je haar er geel of oranje uit gaat zien, want niemand wil er bijlopen als een uitgedroogde gele ui. Daarnaast is het goed om een shampoo te gebruiken waardoor je je kleur behoudt.

Hoe stijl je dit kapsel?

We horen je denken: hoe kunnen we dit kapsel het beste stijlen? Dit kan je het beste doen door een lichte slag in je haar te zetten of een paardenstaart te nemen. Hierdoor laat je de verschillende kleuren goed zien en heeft je kapsel meer diepgang. “The neat, structure and high shine from the smooth wave adds a mirror-like reflection to this metallic tone,” legt Ami uit.

Welke stijl je ook kiest, deze haartrend gaat jou gegarandeerd geweldig staan. Plan die afspraak bij je kapper maar alvast in.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Tyla

Reageer op artikel:
Het rosé gouden kapsel is de nieuwe haartrend die we allemaal willen
Sluiten