Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Entertainment 11 mei 2019

Yes – Ruby Rose speelt de allereerste superheldin op televisie die op vrouwen valt

Ondanks dat iedereen het op dit moment heeft over alle vette Marvel-films, verdient DC Comics ook wel een schouderklopje. Zij hebben namelijk bekendgemaakt dat er een nieuwe serie aankomt over Batwomen met, jawel, Ruby Rose in de hoofdrol.

Onze ultieme girl crush Ruby zal de allereerste superheldin op televisie spelen die op vrouwen valt. Dat is iets waar we best wel even stil bij mogen staan.

Ruby Rose als Batwoman

Goed, Batwoman dus. De serie is een productie van CW. Dat zegt je misschien niks (ons in eerste instantie ook niet), maar dat is het televisienetwerk dat ook Riverdale en The 100 uitbracht.

In eerste instantie kwam Batwoman in het verhaal in de jaren vijftig als de vriendin van Batman om zo geruchten over zijn homoseksualiteit te ontkrachten. In 2006 kwam ze weer terug in de strips van DC, maar deze keer als de lesbische Kate Kane.

Het verhaal

De omschrijving van Batwoman volgens CW luidt: “Armed with a passion for social justice and a flair for speaking her mind, Kate Kane (star Ruby Rose) soars onto the streets of Gotham as Batwoman, an out lesbian and highly trained street fighter primed to snuff out the failing city’s criminal resurgence. But don’t call her a hero yet. In a city desperate for a savior, Kate must overcome her own demons before embracing the call to be Gotham’s symbol of hope.”

Ruby kennen we natuurlijk allemaal van haar fantastische rol in Orange Is The New Black en stiekem zijn we allemaal een beetje verliefd op haar. Dat de Australische actrice is gecast als Batwoman is overigens geen toeval. De makers van de serie wilden graag een lesbische actrice casten om Batwoman te spelen. Helaas is er nog geen officiële trailer uitgebracht, maar de eerste teaser belooft al veel goeds.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Glamour

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Yes – Ruby Rose speelt de allereerste superheldin op televisie die op vrouwen valt
Sluiten