Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 21 jun 2018

Met deze 6 stappen kom jij écht van je de acne op je rug af

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: acne is vervelend. Natuurlijk, veel mensen krijgen er op een bepaald punt mee te maken en ja, het is heel normaal, maar dat maakt het nog niet minder naar. Gelukkig zijn de meeste vormen van acne goed te behandelen, maar hoe zit dat eigenlijk met acne op je rug?

Acne op de rug behandelen

Ook rug-acne is vaak goed behandelbaar. Het vergt misschiet wat meer rek- en strekoefeningen van bij acne op het gezicht, maar het is zeker niet onmogelijk om ervan af te komen.

1. Ken de oorzaak van het probleem

Ook ik, de schrijver van dit artikel (Alex??), heb erg last gehad van rug-acne. Bij mij kwam het door de oude vertrouwde puberteit en dus groeide ik eroverheen, maar er zijn veel verschillende factoren die acne op de rug kunnen veroorzaken. Meestal is de oorzaak van acne op de rug in principe hetzelfde als op het gezicht: oliën en dode huidcellen blokkeren de poriën, waardoor bacteriën de kans krijgen zich te verspreiden, resulterend in acne. Daarnaast kunnen natuurlijk hormonen, voeding, en productgebruik een rol spelen. Shampoo en zweet kunnen er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat poriën verstopt raken.

Door de oorzaak van de acne te achterhalen kun je dus al een hoop ellende verhelpen. Verschoon bijvoorbeeld regelmatig je beddengoed en probeer je rug zo goed mogelijk met een milde zeep te wassen, om de poriën schoon te houden.

2. Exfoliëren

Door je rug eens in de zoveel tijd te exfoliëren door een milde (!) scrub te gebruiken, verwijder je dode huidcellen die de poriën verstoppen. Het is even een work-out om je hele rug te scrubben, maar het is voor een goed doel, én achteraf heb je wel alles lekker gerekt en gestrekt. Win-win, dus!

3. Lees je in over ingrediënten

Veelgebruikte ingrediënten om acne mee te behandelen zijn salicylzuur en benzoylperoxide. In mijn geval kreeg ik benzoylperoxide voorgeschreven van de huisarts, dat ervoor zorgde dat de bacteriën die de acne veroorzaakten, uitgeschakeld werden. Een fijne bodyolotion met salicylzuur is bijvoorbeeld die van Paula’s Choice. Hij kost wat, maar dan heb je ook wel iets wat werkt.

Dit vind je ook interessant: 5 tips om acne-littekens zichtbaar te verminderen

4. Houd een huidverzorgingsroutine aan

Ook nadat de acne op je rug is afgenomen of verdwenen, is het belangrijk de huid goed te blijven verzorgen. Zo voorkom je dat de acne terugkeert en kun je meteen eventuele littekentjes aanpakken. Zorg ervoor dat je je rug goed hydrateert en blijf altijd van plekjes of korstjes af. Heb je last van achtergebleven hyperpigmentatie van de acne? Vergeet dan je rug niet extra goed te beschermen tegen UV-straling. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de plekjes zichtbaarder worden, en dat is natuurlijk precies wat je niet wil.

5. Last but not least: gebruik de juiste producten

Hoe uitnodigend veel producten “speciaal tegen acne” er ook uit mogen zien, vaak doen ze meer slecht dan goed. Producten met heftige ingrediënten als alcohol en parfum kun je het beste in het schap laten staan. Kies liever voor milde, verzorgende ingrediënten die de huid ondersteunen, in plaats van aanvallen. Hier heb je in the long run een stuk meer profijt van. Geloof me.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Elle

Reageer op artikel:
Met deze 6 stappen kom jij écht van je de acne op je rug af
Sluiten