Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 25 sep 2018

6 tips om een ruzie met je beste vriendin op te lossen

Jullie hebben op festivals de tijd van jullie leven, delen jullie kledingkast en lachen elkaar (aardig) uit als een van jullie valt. Je beste vriendin en jij wijken amper van elkaars zijde en daarom is het echt niet fijn als jullie ruzie hebben. Of het nou om iets groots of kleins gaat, met deze 6 tips komen jullie er wel weer uit.

Echt lang boos zijn op elkaar lukt toch niet, maar om een opeenstapeling van irritaties te voorkomen kunnen jullie de ruzie maar beter snel uitspreken.

Spreek irritaties uit

Als er kleine dingen zijn waar je je aan irriteert bij je vriendin kun je daar maar beter eerlijk over zijn. De kans is groot dat haar andersom ook dingen dwarszitten. Misschien kunnen jullie hier wel heel makkelijk iets aan doen en zo voorkom je dat dit soort kleine dingen zich gaan opstapelen en tijdens een ruzie opeens boven water komen.

Face-to-face

Praat dingen níét uit via WhatsApp. De kans is groot dat jullie dingen verkeerd interpreteren en dat de ruzie daardoor alleen maar erger wordt. Spreek af om samen te praten en laat elkaar ook echt het woord doen. Jullie hebben beiden het recht om uit te leggen wat er aan de hand is en moeten elkaar ook laten uitpraten.

Ga uit van jullie basis

Net als een relatie is vriendschap gebouwd op meer dan één dag. Met je lover maak je het ook niet meteen uit als jullie een kleine ruzie hebben. Datzelfde geldt voor je beste vriendin. Je weet wat je aan haar hebt en deze ruzie hoeft absoluut niet het einde van jullie vriendschap te betekenen.

Niet roddelen

Roddel niet over elkaar tegen gezamenlijke vrienden. Dit komt hoe dan ook terug bij de ander en jij zou het ook niet leuk vinden als je hoort wat voor shittalk ze achter jouw rug om heeft verspreid. Behandel elkaar met respect, jullie zitten niet meer op de basisschool dus wees volwassen.

Houd anderen buiten jullie ruzie

Houd gemeenschappelijke vrienden buiten jullie ruzie. Je wil natuurlijk ook niet dat er als gevolg daarvan een tweedeling ontstaat in jullie vriendengroep en dat er daardoor nog meer mensen ruzie krijgen. Niemand hoeft een kant te kiezen dus los het fijn met z’n tweetjes op.

Zand erover

Als jullie allebei je zegje hebben gedaan en de ruzie is uitgepraat, begraaf het dan ook. Zand erover en haal deze ruzie er ook niet meer bij als jullie nog eens in dezelfde situatie terechtkomen.

10 dingen waarvoor je je beste vriendin toch echt eens moet bedanken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 tips om een ruzie met je beste vriendin op te lossen
Sluiten