OMG – In plaats van Ryan Gosling zou déze hotte acteur bijna spelen in The Notebook

Wie The Notebook zegt, zegt Ryan Gosling. We kunnen ons geen Notebook voorstellen zonder deze hottie die het personage Noah Calhoun speelt. Little did we know dat we hem bijna hadden moeten missen in de film.

George Clooney had namelijk bijna de rol te pakken. Ja, echt.

George Clooney in The Notebook

Het scheelde niet veel of een van onze favoriete films had er heel anders uitgezien. Niemand minder dan George Clooney zou eigenlijk de hoofdrol gaan spelen in The Notebook. Dit maakte hij bekend in een online interview tijdens het BFI London Film Festival.

De rol ging uiteindelijk naar Ryan Gosling – ook niet mis. In het interview vertelde George dat hij met Paul Newman in The Notebook zou spelen. Paul Newman zou de rol krijgen van het personage op hogere leeftijd, die rol werd uiteindelijk gespeeld door James Garner.

Nooit samen gespeeld

Zowel Clooney als Newman zagen The Notebook helemaal zitten. “Basically, I was going to play him as a young man, and it was funny. We met and said, ‘This is it. It’s going to be great.’”

Toch ging het feestje niet door. George Clooney begon te twijfelen nadat hij films van Newman had gezien. “He’s one of the handsomest guys you’ve ever seen. We met up and I said, ‘I can’t play you. I don’t look anything like you. This is insane'”.

Eigenlijk is het best sad. De twee hadden namelijk graag samen in een film gespeeld. Toch voelde The Notebook niet goed om te doen. Paul Newman overleed uiteindelijk in 2008 na een ziektebed en de twee hebben nooit samen in een film gespeeld.

De rol vervullen

Fun fact: uiteindelijk was het best lastig om een geschikt iemand voor de rol van Noah te vinden. De auteur van het boek waar The Notebook op is gebaseerd, Nicholas Sparks, vertelde dat niemand de rol van Noah wilde spelen.

Toch wist Ryan Gosling het verhaal tot leven te brengen. Die man kan ook alles.

Speaking of deze populaire film. Mogen déze filmkoppels alsjeblieft weer samen in een film verschijnen?

Reageer op artikel:
OMG – In plaats van Ryan Gosling zou déze hotte acteur bijna spelen in The Notebook
Sluiten