De Safe Hands challenge is een ding en deze celebrities doen al mee

De Flip the Switch challenge is nog niet weg of er staat alweer een nieuwe challenge voor de deur in internetland. De #SafeHandsChallenge is in het leven geroepen om mensen op de juiste manier aan te leren om – je raadt het al – hun handen te wassen.

Celebrities zijn ook al op de hoogte van de nieuwste Safe Hands Challenge en doen fanatiek mee. We praten je bij.

Safe Hands challenge

De challenge is heel simpel: je houdt je aan de richtlijnen wat betreft handen wassen en filmt jezelf terwijl je dat doet. Dat filmpje plaats je op Instagram met de hashtag #SafeHandsChallenge en je nomineert drie andere mensen. Easy does it.

De challenge is verzonnen door de World Health Organization (WHO). Het is bedoeld om aandacht te vragen voor een van de essentiële voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus: je handen vaak en grondig wassen. De WHO heeft een instructieposter gemaakt om te laten zien hoe je dat nou doet. Handig voor de challenge, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat je het goed doet.

View this post on Instagram

How to handwash? Use 🧼 and water for at least 40-60 seconds . #COVID19 #coronavirus

A post shared by World Health Organization (@who) on

Celebrities doen mee

Veel celebrities nemen het goede voorbeeld en Selena Gomez is er daar één van. De zangeres, actrice én founder van haar eigen beauty-lijn werd uitgedaagd door de founder van de Huffington Post, Arianne Huffington, om mee te doen aan de Safe Hands challenge.

Op Instagram plaatste Selena twee video’s waarin ze laat zien hoe ze haar handen wast. Ze verklapt dat het een paar takes heeft gekost voordat ze de video ging posten. Aan het einde van de video nomineert ze Gigi Hadid, Olivia Wilde en Cardi B. Van de drie genomineerden heeft alleen Olivia Wilde al meegedaan met de challenge, maar de rest volgt vast snel.

View this post on Instagram

Alright, here’s my #SafeHands Challenge 🧼 thanks @ariannahuff! I now challenge @iamcardib, @gigihadid and @oliviawilde 😘 hope everyone is staying safe inside! PS -I had to redo this video so many times. 🙄 best I got

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

View this post on Instagram

Thank you @selenagomez for allowing me to show off my fake doctor hygiene training! I nominate @margaretqualley, @florencepugh, and @dakotajohnson . SHOW US YOUR MOVES. #stayhealthy

A post shared by Olivia Wilde (@oliviawilde) on

View this post on Instagram

@oliviawilde – challenge accepted!!! I WASH MY HANDS SO WELL! Note** everyone in this house is fortune enough to be able to stay home! #stayhealthy Love you @oliviawilde and @mirandajuly and @lenadunham and @caradelevingne !! (I realize now I should have used the soap more sparingly 🤦‍♀️soap is slim pickings!)

A post shared by Margaret Qualley (@margaretqualley) on

View this post on Instagram

Deepika takes the #SafeHandsChallenge ! "#COVID19 surely is an uphill health and public safety task, but all of us are in this fight together!" – @deepikapadukone ♥️ #DeepikaPadukone

A post shared by Safe Hands Challenge (@safehandschallenge) on

Er zijn in de tussentijd nog veel meer mensen genomineerd, dus het zal niet lang duren voor de #SafeHandsChallenge overal te zien is op Instagram. Wait for it.

Reageer op artikel:
De Safe Hands challenge is een ding en deze celebrities doen al mee
Sluiten