Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Food 11 dec 2018

Salted caramel gin bestaat en we zijn in de war maar willen het wel hebben

Begrijp ons niet verkeerd, we vinden karamel-zeezout lekker en we vinden gin (tonic) lekker, maar een gin met karamel-zeezoutsmaak vinden we ergens een beetje een gek idee. Toch kunnen we best geloven dat het lekker is. Soms zijn vreemde combinaties nou eenmaal de beste. Toen we hoorden dat er ‘salted caramel gin’ bestaat, waren we daarom in de war, maar wel enthousiast. Waarschijnlijk is het namelijk best lekker. En het beste: de gin is in Nederland te bestellen.

Salted caramel gin

Zeg nu eerlijk: de buitenkant zit er fantastisch uit. Voor één fles van een halve liter betaal je 22,65 euro. En ja: de webshop ‘Master of Malt‘ verzendt ook naar Nederland! Je kan de fles hier bestellen.

Salted caramel gin

Nog sceptisch over de nieuwe smaak? Gelukkig zijn er mensen geweest die de gin al hebben geproefd, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ginproevers beschrijven de drank zo: “Syrupy sweet throughout with a faint Himalayan sea salt bite. Apple strudels dominate the palate, followed by a succulent soft toffee finish.” Een appelsmaak met een toffee nasmaak. HOE DAN? Oké, wij zijn om.

Meer meer meer

We want more. Goed nieuws: Poetic License komt ook met andere gin-smaken. Er is een rode ‘picnic gin‘ die beschreven wordt als “a creamy texture with lots of red-fruit notes as well as hints of juniper, coriander and Orris root. This works particularly well either with elderflower tonic, or as a summer cup with lemonade, fresh fruit and a sprig of mint.

En last but not least is er nog de ‘fireside gin‘. Dit is een perfect winterdrankje. Als je een slok neemt, krijg je namelijk een smaakexplosie van kaneel, bessen, clementines en kruidnagel. Daar krijg je het toch gelijk warm van?

Salted caramel gin

Voor de ‘picnic gin’ leg je omgerekend 26,25 euro neer en de ‘fireside gin’ ben je 28,25 euro kwijt. Ben je nog niet klaar met gekke alcoholcombinaties? Check dan ook even de Baileys met aardbeiensmaak en de rosé wodka.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Salted caramel gin bestaat en we zijn in de war maar willen het wel hebben
Sluiten