Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Love & Life 28 sep 2018

Als je partner deze 5 dingen doet zit samenwonen er (nog) niet in

Als je al langere tijd een relatie hebt, is het niet heel gek dat je over de toekomst gaat nadenken. Ben jij wel toe aan een nieuwe stap, maar weet je niet of jouw partner ook wil samenwonen? Let dan op het gedrag van hem of haar. Want daden zeggen meer dan woorden. Ook in de liefde.

De Nederlandse popgroep ‘Doe Maar’ had het al in de smiezen. De liefde is een vreemde ziekte. Je haalt soms de meest rare streken uit als het om de liefde gaat. Al helemaal als je partner allerlei gemixte signalen afgeeft en je geen idee meer hebt of jullie nog op één lijn zitten. Not fun. Not fun at all.

Samenwonen of niet

We hebben het echt niet gelijk over een hond in huis halen, ophokken en binnen een tijdsperiode van een paar maanden zwanger proberen te raken. Maar samenwonen is – in de meeste gevallen – een logische stap nadat je één of meerdere jaren samen bent met je lover.

Leuk en aardig natuurijk, vooral als er geen wolkje aan de lucht is. Maar als die wolk flink donker is en er hoogstwaarschijnlijk binnenkort regen of donder kan losbarsten, is het andere koek. Want jouw toekomstbeeld hoeft natuurlijk helemaal niet naadloos aan te sluiten op het jaarplan van je liefde. Doet je partner deze dingen? Dan staat samenwonen (nog) niet in de sterren geschreven voor jullie.

1. Je partner leeft in het nu

Dit is in de meest gevallen een goede eigenschap, want daardoor geniet je meer van de dingen die je doet. Maar wanneer je een relatie hebt, is vooruitkijken af en toe juist wel noodzakelijk. Staat je partner totaal niet stil bij de dag van morgen? Dan is de kans groot dat samenwonen nog niet eens een gedachtegang is geweest en het bij hem of haar nog láng niet aan de orde is.

2. Alleen zijn is heilig voor je lover

Als je een relatie hebt met iemand die graag op zichzelf is, kan het zijn dan samenwonen helemaal nooit een optie gaat zijn. Het is voor veel mensen vanzelfsprekend, maar voor je partner misschien helemaal niet. Wordt er vaak benadrukt dat alleen zijn heel belangrijk is? Dan is de kans groot dat je een relatie hebt met een einzelgänger. En nee, die willen niet graag elke avond samen op de bank series kijken.

3. For the sake of seks

Je partner vertelt geregeld verhalen van vrienden wiens seksleven compleet om zeep geholpen werd nadat ze gingen samenwonen. Hierdoor kan het beeld van samen een plekje zoeken in een héél negatief daglicht komen te staan in de ogen van je lover. Een goed seksleven vindt hij dan zeker belangrijker dan iedere dag in hetzelfde bed wakker worden.

4. Opgroeien? Nog niet, please

Samenwonen heeft niet per definitie iets te maken met leeftijd. Maar als je zelf je hele leven op een rijtje hebt, sta je al vrij volwassen in het leven. Is je partner nog een spring in het veld en is iedere verplichting te veel? Tsja, voelt samenwonen waarschijnlijk ook nog als een veel te serieuze stap.

5. Vrienden zijn belangrijk(er)

Terwijl jij het heerlijk vindt om op de bank te hangen met z’n tweeën, hangt je partner het liefst vijf keer per week aan de bar. En er wordt maar al te vaak onderstreept dat bepaalde vrienden compleet van de radar zijn verdwenen, nadat ze zijn gaan ophokken met hun vriend of vriendin. De angst van je partner is dan ook groot dat dit ook bij jullie zal gebeuren en dus is samenwonen echt geen optie. Want vrienden verliezen? Dat nooit.

Deze vent schreef een motivatiebrief voor de rol als ‘future husband’ naar zijn Tinder match

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Als je partner deze 5 dingen doet zit samenwonen er (nog) niet in
Sluiten