Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 31 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Sanna (28): ‘Ik ben naar Antwerpen verhuisd voor de liefde, maar ik heb spijt’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Sanna* (28) die spijt heeft van haar verhuizing naar Antwerpen.

‘Ik ben verhuisd voor de liefde, maar ik heb spijt’

De 24-jarige Sanna werd verliefd op Antwerpen én een van haar inwoners. Nu heeft ze een half jaar geleden haar leven in Nederland achtergelaten voor de liefde – tot haar grote spijt.

Hi Sanna, kan je iets meer vertellen over die grote liefde van je?

”Ik leerde hem vier jaar geleden kennen, toen ik nog met mijn vorige vriend samen was. We gingen een weekend naar Antwerpen, een fijne stad voor twee culinaire gekken als wij. Bij een van de sterrenrestaurants waar we aten hadden we een hele leuke sommelier. Voor ik het wist, had ik hem gevonden op Instagram en tot mijn grote verbazing herinnerde hij zich mij ook.”

Dus heb je toen een affaire met hem gehad?

”Ik vind van niet, al denkt mijn ex daar anders over. We hadden alleen online contact. Toch voelde het niet goed tegenover mijn ex en speelde ik open kaart. Je raadt het al, die relatie ging kort daarna uit. Het klinkt heel erg om te zeggen, maar ik had daar toen weinig verdriet van. Ik was alweer met mijn hoofd in de wolken.”

Hoe ben je uiteindelijk samengekomen met de sommelier?

“Ik noem hem nu gewoon Thomas, hoor. Maar twee maanden na de break-up ben ik hem op gaan zoeken en het klikte meteen. Daarna was ik bijna iedere maand wel een weekend met hem in Antwerpen. Dat was echt fantastisch, want al die weekenden stonden in het teken van eten, goede wijn en veel romantiek.

Dat hebben we ongeveer een jaar gedaan. Toen wilde ik meer samen zijn. Voor mij was remote werken mogelijk, dus was de keuze snel gemaakt dat ik bij hem in Antwerpen in zou trekken. Dus een half jaar geleden deed ik dat, maar het bevalt me helemaal niet zoals verwacht.”

Was had je verwacht?

”Ik hoopte datzelfde verliefde gevoel te houden, maar dat is vrij snel verdwenen. Hoe leuk de weekenden waren, zo saai is het nu. Het klinkt heel cliché, maar ik ben keihard van mijn roze wolk afgevallen.

Daarnaast zag ik Antwerpen alleen tijdens bruisende weekenden, maar vind ik het nu vooral een erg sombere stad. Doe mij Amsterdam maar weer. Daar zit ik tenminste niet zo vaak alleen.”

Heb je plannen om terug te verhuizen?

”Deels. Ik heb dit ook met Thomas besproken. Ik zou ook nog graag veel in Antwerpen zijn, dus vind ik een duur appartement in Nederland onzin. Nu houd ik mijn ogen open voor iets betaalbaars, maar dat zou nog lang kunnen duren.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.