Sarmassophobia: De reden dat jij nog single bent en dit zijn de symptomen

Wij – single ladies – maken vaak grappen over het feit dat we vrijgezel zijn en dit altijd zullen blijven. En we snappen er geen bal van dat we überhaupt nog single zijn, want wie wil ons nou niet? Maar tegelijkertijd worden we bloednerveus als we dan ineens in contact komen met een potentiële lover. Herken jij je hierin? Lees dan verder, want wie weet lijdt jij wel aan Sarmassophobia.

We horen je denken ‘Wat is in godsnaam Sarmassophobia?’. Sarmassophobia is angst voor daten en relaties. We maken er graag grappen over, maar dit bestaat dus écht en wie weet heb jij het ook. Sta jij met knikkende knieën in de club als er iemand naar je lacht of weet jij niet wat te zeggen als je ineens een bericht krijgt van een knappe verschijning? Lees dan hieronder of jij de symptomen herkent.

De symptomen van Sarmassophobia

Denk jij dat dit zo maar eens de reden van jouw single bestaan kan zijn? Hieronder vind je de acht symptomen van Sarmassophobia.

1. Je voelt je nooit lekker als je op date gaat

Je stresst voor die ene date tien keer erger dan voor je allereerste tentamen, misschien zelfs meer dan je rijexamen. Waarom? Je hebt zelf geen idee, maar iedere keer dat jij een afspraakje hebt breekt het zweet je uit. Je vraagt je af wat je te wachten staat en hoe diegene zal zijn. En hoe vaak iedereen ook tegen je zegt dat het geen big deal is, jij blijft nerveus.

2. Zodra het serieus wordt ben jij weg

Tijd voor een serieuze relatie? Hell naw, bij jou nooit. Hoe leuk je hem of haar ook vindt, als het serieus wordt ren jij weg. Jij blijft liever op de oppervlakte dan dat je het diepe ingaat met iemand, wat het hebben van een relatie nogal lastig maakt.

3. Je bent ontzettend kieskeurig

Als het echte leven net als Tinder was, dan swipete jij iedereen naar links. Zelfs de allerkleinste details zijn voor jou een een afknapper. En het lijkt nu misschien alsof je ontzettend veeleisend bent, maar eigenlijk ben je gewoon bang om de commitment aan te gaan. Want wat als jullie echt een klik hebben en hij/zij wil meer dan alleen WhatsAppen of bellen? Tja, om dat te voorkomen swipe jij naar links omdat hij/zij bijvoorbeeld Happy Socks draagt.

4. Het blijft bij flirten

Je bent een echte flirt en weet precies hoe je iemand om je vinger windt, maar dat is het dan ook. Je doet het voor je eigen plezier en zoekt er nooit iets serieus achter. Als iemand zijn of haar nummer geeft dan doe je daar helemaal niets mee, meestal sla je het niet eens op.

5. Heel soms wil je wel een relatie

Eens in de zoveel tijd heb je een helder moment en realiseer jij je dat je eigenlijk best een relatie wilt. Mensen denken vaak dat jij een ‘koud’ persoon bent die niet snel iets voelt. Maar de realiteit is dat jij juist teveel voelt, in plaats van te weinig. Je bent zo bang voor het proces dat aan de relatie vooraf gaat, dat je het altijd bij een korte flirt houdt. Ook al wil je best graag een relatie.

6. Je klampt je vast aan het perfecte plaatje

Je hebt een beeld van de perfecte lover en niets minder dan dat is goed genoeg. Dit klinkt misschien heel gek, maar het feit dat jij bang bent voor daten en relaties heeft hier alles mee te maken. Je gebruikt dit als excuus om niemand ‘goed genoeg’ te vinden, en dus niet op date te hoeven, terwijl je zelf ook weet dat jouw perfecte prince charming niet bestaat.

7. Jij bent opgelucht als het over is

Die paar keren dat jij het schopte tot een ware relatie – of iets wat daarop leek -, was jij opgelucht toen de ander het uitmaakte. Waar veel meiden met een gebroken hart in bed liggen, haal jij weer opgelucht adem.

8. Jij bent de koningin van het Ghosten

Je bent er niet trots op, maar je hebt weleens mensen ge-ghost. Dit houdt in dat je zo nerveus werd van de situatie, dat je nooit met iets van je hebt laten horen. Hij of zij is er nu vast wel overheen, maar heeft nog steeds wat vraagtekens. Jij hoopt die persoon nooit – maar dan ook nooit – ergens tegen te komen. Voor beide partijen is het niet leuk, maar zodra dingen te serieus worden kan jij niet anders.

Herken jij jezelf in een paar van deze punten? Welcome to the club, hoogstwaarschijnlijk lijdt jij aan Sarmassophobia.

21 tekenen dat je al véél te lang single bent

Bolde

Reageer op artikel:
Sarmassophobia: De reden dat jij nog single bent en dit zijn de symptomen
Sluiten