Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Love & Life 27 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Say what? Blijkbaar zou een zeurende moeder goed zijn voor je carrière

Hoewel we mams soms het liefst even achter het behang plakken wanneer ze weer te lang doorzeurt over een onderwerp waar we het liever niet over hebben, moeten we haar eigenlijk dankbaar zijn. Volgens onderzoek is het namelijk zo dat een zeurende moeder van positieve invloed kan zijn op je carrière.

Het interessante onderzoek – dat werd geleid door Ericka G. Rascon-Ramirez van de University of Essex – suggereert dat zeurende ouders heel belangrijk zijn bij het goed opvoeden van een kind. Om tot deze conclusie te komen, volgde de studie de levens van 15.000 schoolgaande meisjes tussen 2004 en 2010, die aanvankelijk 13 of 14 jaar oud waren. Gedurende deze 6 jaren ontdekte de onderzoekers dat meisjes met een pushy en zeurende moeder het beter deden op school én vaker hun educatie voortzetten op de universiteit – met het uitzicht op een goedbetalende baan.

Daarnaast vond het onderzoek ook dat meisjes met zeurende moeders minder kans hadden om zwanger te worden op jonge leeftijd. Daardoor maakten deze meisjes vaker hun middelbare school af én hadden ze een stabieler carrièrepad.

Volgens onderzoekster Rascon-Ramirez kunnen de resultaten van het onderzoek als volgt worden uitgelegd:

“No matter how hard we tried to avoid our parents’ recommendations, it is likely that they ended up influencing, in a more subtle manner, choices that we had considered extremely personal.”

Volgende keer dat paps of mams aan ons hoofd zeurt, moeten we ze dus maar niet meer afsnauwen. Het is immers voor onze eigen bestwil.

24 tekenen dat je in je moeder aan het veranderen bent

Brit

Reageer op artikel:
Say what? Blijkbaar zou een zeurende moeder goed zijn voor je carrière
Sluiten