Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 5 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Het is écht zo – van meer slapen word je mooier

Al sinds dat we klein zijn kennen we het concept ‘een schoonheidsslaapje’. Dacht jij ook dat dit gewoon een leuke manier was om het te hebben over tukken? Dan heb je het mis. Van slapen word je namelijk daadwerkelijk knapper.

Van slapen word je knap

Waarschijnlijk heb je ook wel gemerkt dat je er niet mooier op wordt wanneer je vier uur per nacht slaapt. Slaaptekort zorgt voor wallen en heeft meer nare effecten op je huid. Maar als je al normaal slaapt, is het niet verkeerd om zo nu en dan nóg een uurtje eerder onder de wol te kruipen. Want hoe meer je slaapt, hoe mooier je wordt.

Hoe dit zit? Een onderzoek uit Groot-Britannië heeft bewezen dat er een duidelijke link is tussen een goede nachtrust en een mooier uiterlijk. De cijfers liegen er niet om. Mensen die gemiddeld negen uur en tien minuten sliepen, zouden het vaakst te horen krijgen dat ze knap zijn.

Wie mooi wilt zijn…

Dat is niet het enige wat het onderzoek laat zien. Daar komt namelijk ook uit dat we enigszins vroeg naar bed moeten gaan én ook vroeg moeten opstaan. Dat betekent wel dat je niet meer ‘s avonds gezellig een drankje kan gaan doen, want er wordt aangeraden om om kwart vóór tien te gaan slapen en vijf voor zeven op te staan. Eh, ja. Dat is voor ons ook nogal enthousiast. Maar goed, wie mooi wil zijn…. Moet geen leven hebben.

Slaapexpert Neil Robinson zegt: “Veel mensen hebben er alles voor over om zich mooi en goed te voelen. Ze willen dan ook vaak heel wat geld uitgeven om dit waar te maken. Maar mensen lijken te vergeten dat een goede nachtrust een enorm positief effect kan hebben op ons uiterlijk. Met dat in je achterhoofd, is het belangrijk dat je de kwaliteit van je nachtrust onderhoudt.”

Onthoud dat wanneer Netflix vraagt of je nog een aflevering wilt kijken.

HLN

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Het is écht zo – van meer slapen word je mooier
Sluiten