Houd je van Black Mirror? Dan vind je deze 7 sciencefiction-podcasts vast fantastisch

Er zijn twee dingen waar we heel erg van houden: de serie ‘Black Mirror’ en podcasts. Dan begrijp je vast dat een combinatie van die twee ons heel gelukkig maakt. Daarom verzamelden we zeven podcasts met een hoog sciencefiction-gehalte. 

Zit je klaar voor de bizarste (luister)verhalen? Gaan we dan!

1. The Big Loop

Net zoals Black Mirror bestaat de podcastserie ‘The Big Loop’ uit op zichzelf staande afleveringen. Dit zorgt ervoor dat je de podcasts niet per se op volgorde hoeft te beluisteren, maar je zelf mag weten wat je wanneer gaat luisteren. Is dat even handig!

In een aflevering van ‘The Big Loop’ vertellen verschillende personages hun verhaal. Dit kan een spookachtige ontmoeting, een overlevingsverhaal of bijvoorbeeld een moordverhaal zijn. In elke aflevering is er een interviewer die de personages het hemd van het lijf vraagt. De verhalen zijn niet zomaar griezelig, er zit vaak een paranormaal tintje aan.

2. Homecoming

Houd je van samenzweringstheorieën die met de overheid te maken hebben? Dan ga je de podcast ‘Homecoming’ sowieso leuk vinden. In deze podcast hoor je een therapeute genaamd Heidi die veteranen met een posttraumatische stressstoornis helpt. Het eerste seizoen draait voornamelijk om patiënt Walter. Inmiddels is er zelfs al een tweede seizoen, maar dan wel met een nieuwe stem voor Heidi; niemand minder dan Julia Roberts neemt de stem van Heidi op zich.

3. Limetown

Nog zo’n goede complottheorie-podcast is ‘Limetown’. In Limetown hoor je een verslaggever die op zoek gaat naar antwoorden op de mysterieuze verdwijning van een heel dorp. Het dorp werd ooit gebouwd met een (nog) onbekende reden, waarna er wetenschappers met hun families zijn gaan wonen.

De verslaggever, Lia Haddock, gaat helemaal op in haar onderzoek. Zal het haar lukken om achter alle antwoorden te komen, zelfs wanneer ze getuige is van enkele ingrijpende gebeurtenissen? Mocht je de podcast leuk vinden, dan hebben we nog meer goed nieuws: na de podcast komt er in november ook een boek over het verhaal van Limetown!

4. LifeAfter

Vergeet Facebook, Instagram of Twitter: in ‘LifeAfter’ is er een ander populair social mediaplatform: Voice Tree! Hier deel je geen tekstberichten, maar spreek je juist berichten in, om deze vervolgens met je hele netwerk te delen. Dat gaat goed, totdat een mysterieuze bron een manier vindt om er op een bijzondere manier geld aan te verdienen.

5. Girl in Space

‘Girl in Space’ staat sowieso in het rijtje van hele bizarre sciencefictionverhalen. Een jonge onderzoeker zit vast op een kapot ruimteschip, waar ze voor haar leven moet vechten. Ze maakt van alles mee en dat krijgen de luisteraars van de podcast maar al te goed te weten; het ene moment filosofeert de onderzoeker over kaas en het volgende moment proberen vreemden het ruimteschip over te nemen.

6. Bright Sessions

Heb je altijd al stiekem willen meeluisteren tijdens therapiesessies? Dit is je kans! In ‘Bright Sessions’ hoor je verschillende verhalen van patiënten die bij Dr. Bright op de bank zitten. Hier hoor je de meest bizarre verhalen: een tijdreiziger die continu reist tussen het verleden, de toekomst en weer terug, een tiener met problemen en een man die mensen zover krijgt alles te doen wat hij wil.

7. Rabbits

Het verhaal van ‘Rabbits’ lijkt op ‘Limetown’, omdat ook in deze podcast een verslaggever een mysterie probeert op te lossen. Nu gaat het niet om een vermiste stad, maar om een plotselinge verschijning. Het gaat allemaal om Yumiko, de beste vriend van verslaggever Carly. Hij is verdwenen, maar niemand – inclusief de politie – gaat op zoek naar hem. Zelf denkt Carly dat Yumiko betrokken was in een soort geheim genootschap en meedeed aan een heel realistisch spel genaamd Rabbits.

Zou dit spel iets te maken hebben met de verdwijning van Yumiko? In de podcast gaat Carly op zoek naar antwoorden.

Mashable

Reageer op artikel:
Houd je van Black Mirror? Dan vind je deze 7 sciencefiction-podcasts vast fantastisch
Sluiten