admin
admin Entertainment 20 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Screenshot maken van Instagram Stories kan niet meer geheim: met deze tips wel

Heb jij wel eens screenshots gemaakt van de Instagram Stories van een van je vrienden, of van iemand die je stiekem aan het Instagram-stalken was? Doe dat maar niet meer. Er worden namelijk veranderingen doorgevoerd in de app, waardoor de persoon van wiens Stories jij screenshots maakt een notificatie ontvangt van je gestalk. Instagram verklikt je nu dus. Bij ons broertje WANT lazen hoe we dat toch kunnen blijven doen.

Instagram Stories screenshotten niet meer geheim

Wanneer iemand een screenshot heeft gemaakt van jouw Story dan kun je dat zien aan het sterretje dat naast iemands naam verschijnt (zie onderstaande foto). Het maken van screenshots is dus niet langer privé, maar zal nu ook gedeeld worden met de eigenaar van de foto of video. Eigenlijk is dat wel zo eerlijk hè. Denk nu dus nog maar een tweede keer na voordat je een screenshot wilt maken om door te sturen aan je vrienden.

Afbeelding via The Next Web

Ondanks de veranderingen die worden aangebracht in de app, is het nog wel mogelijk om screenshots te maken van Instagram Stories zonder gesnapt te worden. Het internet heeft dit al even voor je uitgezocht. Dit zijn de twee meest voor de hand liggende opties, voor wie alsnog sneaky wil doen:

1. Gemakkelijke optie

Instagram schijnt het niet op te merken dat je een screenshot maakt als je de vliegtuigmodus op je smartphone aan is.

2. Omslachtige optie

Je kunt ook voor een nóg omslachtigere oplossing gaan. Zo kun je Instagram Stories downloaden vanaf de website van Instagram zonder dat de persoon van wie de Story is hier een melding van ontvangt.

Op dit moment krijgt nog niet iedereen een melding wanneer je een screenshot maakt van iemands story. Die functie wordt langzaam door het social media-platform uitgerold. In januari lanceerde het sociale medium ook al een functie, à la WhatsApp, waardoor je kunt zien wanneer de persoon aan wie je een bericht stuurt voor het laatst online is geweest. Wil je weten hoe je deze sneaky functie kunt uit zetten? Lees het hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Screenshot maken van Instagram Stories kan niet meer geheim: met deze tips wel
Sluiten