admin
admin Relaties 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Seks: hoe vaak is normaal?

We vragen onszelf allemaal weleens af of ons seksleven spannend genoeg is. Hebben we wel vaak genoeg seks? Proberen we genoeg dingen uit? Allemaal vragen waar we graag antwoord op willen hebben. Goed nieuws: wij zijn in gesprek gegaan met een seksuologe en geven antwoord op dit soort vragen. 

Hoe denkt seksuologe Nynke Nijman over hoe vaak je seks met je partner zou moeten hebben? Let’s talk about sex, baby. 

Hoe vaak is normaal?

Veel koppels willen weten hoe vaak andere koppels seks hebben, om vervolgens te kijken of zij zelf wel vaak genoeg seks hebben. We vragen onszelf af of er iets mis is in onze relatie als we opeens even geen zin hebben in seks en wat dit dan betekent voor onze relatie. Alleen, zijn al die vraagtekens wel nodig? Wij vragen het aan Nynke.

Volgens seksuologe Nynke Nijman is het aller belangrijkste dat je zelf blij bent met de hoeveelheid seks die jij hebt. Dat geldt voor zowel jou als jouw partner. Dat is het antwoord op alles als je het hebt over seks. Als we kijken naar het gemiddelde zeggen de laatste statistieken dat het iets meer dan één keer per week is, maar onthoud dat dit een gemiddelde is. Er zijn mensen die meer en minder seks hebben. De een vindt het belangrijk dat het er elke dag is en de ander vindt één keer per maand fijn.

We hebben de afwezigheid van seks zó belangrijk gemaakt en dat is nergens voor nodig. Hebben jij en jouw partner één keer per maand goede, intense en verbindende seks? Good for you! De hoeveelheid seks in je relatie zegt niets over jullie relatie. Je eigen seksleven meten aan het gemiddelde moet je dus niet doen. Het is iets nietszeggend.

NSMBL Video

Om voor eens en voor altijd ‘de meest gestelde vragen aan een seksuoloog’ te behandelen, hebben we een driedelige serie gemaakt waarin NSMBL’s Tess al deze vragen aan seksuologe Nynke Nijman stelt. Vandaag behandelen we vragen als: ‘hoe komt het dat klaarkomen moeilijk is voor mij?’ en ‘Hoe probeer ik nieuwe dingen uit als praten over seks met mijn partner moeilijk gaat?’ En nog veel meer vragen.

Wil je nou meer adviezen, maar dan van onze gezellige Guy Talk mannen? Kijk dan de aflevering van vorige week over seksspeeltjes.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.