Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 11 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

5x veelvoorkomende seksdromen en wat ze daadwerkelijk betekenen

Geef maar toe, jij hebt ook eens in de zoveel tijd een seksdroom. Bijna iedereen ervaart ze weleens en er is niks geks aan. Toch zijn die natte dromen soms een beetje… vreemd. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar de bekentenis van de meest voorkomende dromen over seks.

Want ondanks dat het voor jou misschien heel onnatuurlijk voelt om een sexy droom over je buurman te hebben, het is hartstikke normaal. Lees snel verder en ontrafel jouw onderbewustzijn.

1. Seksdroom over je ex

Een natte droom over je ex is niet iets waar iedereen op zit te wachten. Maar geen paniek, het betekent echt niet per se dat je hem of haar stiekem terug in je leven wil. Het zou kunnen dat je onopgeloste problemen met je meedraagt waar je nog niks me hebt gedaan. Heb je moeite met hoe het tussen jullie uit is gegaan of ben je bang dat je huidige relatie hetzelfde eindigt als je vorige? Het zijn allemaal verklaringen.

2. Seksdroom over vreemdgaan

Heb je gedroomd dat jij vreemd bent gegaan? Blijf rustig ademen want dit betekent echt niet dat je op het punt staat om met Jan en alleman het bed in te duiken naast je huidige partner. Deze droom kan wel betekenen dat je je misschien niet helemaal gewaardeerd of geliefd voelt in je relatie. Dit kan zowel fysiek als mentaal zijn. Is dit inderdaad het geval? Ga het gesprek dan aan met je partner.

3. Seksdroom over je partner die vreemdgaat

Oei, deze kan echt heel pijnlijk zijn. Dromen dat jouw vriend of vriendin het bed deelt met iemand anders is niet bepaald iets wat je wil zien. Een op de vijf vrouwen dromen weleens over hun partner die vreemdgaat, dus je bent echt niet de enige.

Dromenpsycholoog Ian Wallace legt uit: “Dreams where your partner is cheating with someone else suggests that you’re betraying yourself in some way in waking life and need to have far more confidence in your talents and how attractive they appear to the people around you.” Zie je? Niks aan het handje dus.

Een andere verklaring is echter dat je wederom niet helemaal gelukkig bent in je relatie of dat je het gevoel hebt dat de ander niet gelukkig is. Dat is dus weer een reden om eens met elkaar te praten.

4. Seksdroom over familieleden

Gadverdamme, we weten dat het heel vies en verkeerd aanvoelt. Maar again, je kan er niks aan doen dat je brein dit produceert in een droom. En laat ons je geruststellen dat deze droom absoluut niet betekent dat je daadwerkelijk seks met je broer wil hebben.

Wat het wel kan betekenen is dat je een betere band met deze persoon zou willen. Hebben jullie elkaar al lang niet gezien, of maak je je zorgen om hem of haar? Bel elkaar eens op en drink een kopje koffie. Wedden dat deze droom voorlopig niet meer terugkomt?

5. Seksdromen over fetisjen

Of je er nu in het dagelijks leven van houdt of niet, soms droom je ook over hele gekke fetisjen. Deze dromen zorgen er misschien voor dat je ‘s ochtends wakker wordt met een raar gevoel in je buik. Maar maak je geen zorgen want ook deze droom komt super veel voor. Hier zit eigenlijk vrij weinig betekenis achter, dus dat maakt het makkelijk.

Dromen over seks voelen misschien raar. Maar negen van de tien keer heb je ze vanwege eigen mentale problemen of gedachten en hebben ze niks met daadwerkelijk fysiek contact te maken. Geen paniek dus.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5x veelvoorkomende seksdromen en wat ze daadwerkelijk betekenen
Sluiten