Love & Life 22 nov 2018 Alex Ebbers

5 manieren om als single vrouw je seksualiteit te omarmen

Voor veel vrijgezelle vrouwen klinkt seks als een ver-van-mijn-bedshow. Voor seks heb je immers twee mensen nodig, toch? Dat is aan de ene kant waar, maar juist dit is de periode waarin je je seksualiteit kunt ontwikkelen. En trouwens, wie zegt dat je als vrijgezelle vrouw geen seks kunt hebben?

Het feit dat je geen relatie hebt, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je geen seksuele verlangens hebt, of überhaupt geen seks hebt. Sterker nog, juist zo’n single periode is een goed moment om uit te vogelen wat je leuk vindt op seksueel gebied. Zo leer je namelijk precies wat je leuk vindt.

Door je eigen lichaam goed te leren kennen, ontdek je hoe je reageert op verschillende sensaties. En dit is weer een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van je seksualiteit. Hoe je dat doet? Bijvoorbeeld met onderstaande manieren.

1. Leer je lichaam waarderen

Het allerbelangrijkste in deze periode is te leren houden van je lichaam, zoals het nu is. Het leren accepteren en waarderen van je lichaam is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is een enorm onderdeel in de ontwikkeling van je seksualiteit. Door te streven naar een ‘perfect plaatje’ houd je jezelf alleen maar voor dat je er ‘nog niet bent’. Zonde, want je lichaam zoals het nu is, is al perfect, je ziet het alleen zelf nog niet. Wat hierbij kan helpen is simpelweg voor de spiegel gaan staan – naakt of met kleding aan – en nagaan wat je mooi vindt aan jezelf.

2. Treat yo’ self

Je hebt de tijd om op jezelf te focussen, dus neem het er alsjeblieft van. Focus op de dingen waarvan je je sexy, vrouwelijk en krachtig gaat voelen. Dit kun je al doen met heel simpele dingen. Neem een lekker bad, lees een goed boek, mediteer, doe alles waar jij je lekker van in je vel gaat zitten. Vergeet ook vooral dat mooie lingeriesetje niet. Want ja, ook in je eentje voel je je soms een sexy seksbeest dat het verdient mooie lingerie te dragen.

3. Masturberen…

Dé manier om je seksualiteit te omarmen is natuurlijk door te masturberen. Gebruik deze me-time momentjes om je erogene zones te ontdekken, zodat je precies weet welke plekken aangeraakt moeten worden om in de mood te komen. Maak er een momentje voor jezelf van om je eigen lichaam van top tot teen te leren kennen.

4….kun je leren

Als je die masturbatie-game wel redelijk onder de knie hebt, is het tijd om te gaan experimenteren. Dit kan bijvoorbeeld door er eens seksspeeltjes bij te pakken. Door een kleine collectie aan sextoys op te bouwen, leer je precies wat je wel en niet wilt. Zo kun je bijvoorbeeld experimenteren met vibrators, maar dit is ook juist het moment om te ontdekken wat je hiernaast leuk vindt. Dat we van clitorale stimulatie blij worden, weten we namelijk wel. Maar misschien is een buttplug ook wel helemaal jouw ding. In je eentje kan het makkelijker zijn om dit te ontdekken dan met een partner. Daar komt bij dat je dan bij de volgende vrijpartij weet of je ‘hell yeah‘ of ‘hell no‘ moet antwoorden als je gevraagd wordt om entree via de achterdeur.

5. Seks erop los (als je dat wilt)

Het feit dat je geen relatie hebt, wil natuurlijk niet zeggen dat je geen seks kunt hebben. Als je hier geen behoefte aan hebt is dat natuurlijk helemaal prima, maar als je wel zin hebt in seks, houd jezelf dan vooral niet tegen. Laten we het idee dat vrouwen geen of minder seksuele verlangens hebben dan mannen lekker achter ons laten. Wil jij seks? Ga er dan lekker voor. Maar, en ja je weet wat er nu gaat komen, doe jezelf een lol en doe. het. veilig.

Het omarmen van je seksualiteit gaat helemaal om je eigen behoeften centraal stellen. En wat is nou een beter moment om dat te doen dan tijdens een single periode? Heb jezelf lief op alle mogelijke manieren en je zult merken dat seks tijdens je volgende relatie nóg leuker wordt.

Elite Daily

Reageer op artikel:
5 manieren om als single vrouw je seksualiteit te omarmen
Sluiten