Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Entertainment 13 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Het nieuwe kapsel van Selena Gomez is geïnspireerd op ‘The Rachel’ uit Friends

De asymmetrische bob van Spice Girl Victoria Beckham, Julia Roberts haar volle bos, de laagjes van lady Di: allemaal iconische kapsels die we voorbij hebben zien komen. Een kapsel dat zeker niet mag ontbreken in dit lijstje is ‘The Rachel’. Dé haarlook van Rachel Green (Jennifer Aniston) in Friends. Het nieuwe kapsel van Selena Gomez is hierop geïnspireerd.

Selena Gomez heeft het kapsel een nieuw leven in geblazen en verscheen in The Kelly Clarkson Show met de 2020-versie van deze iconische look.

Nieuw kapsel Selena Gomez

‘The Rachel’ werd populair toen Rachel Green het ging dragen in Friends. Veel vrouwen lieten hun haar destijds ook zo knippen. Selena Gomez komt nu met een 2020-variant. De powervrouw – want hallo, wat kan ze niet? Zingen, acteren én founder van haar eigen beautylijn – liet haar nieuwste kapsel zien in The Kelly Clarkson Show. En dat was zeker geen bad idea.

Het kapsel is iets anders dan we van haar gewend zijn. Waar we Selena vooral kennen om haar lange manen en dan weer een korte bob, vallen de lokken nu tot op haar schouders én zijn ze naar binnen geföhnd à la Rachel uit Friends. Perfecte timing nu de Friends-reünie. Al verschilt deze look wel iets van die van Rachel, zo is het haar langer en draagt Selena een middenscheiding.

Rachel Green was ook niet de enige inspiratie voor deze haarlook. Volgens de haarstylist van Selena, Marissa Marino, is het nieuwe kapsel van Selena een mix van het haar van Rachel Green én het kapsel van Goldie Hawn in The First Wives Club.

‘The Rachel’

Het haar van Rachel Green in de serie Friends kreeg een eigen naam. ‘The Rachel’ werd vanaf dat moment wereldwijd door veel vrouwen gekopieerd. Het werd een van de populairste haarlooks van de jaren negentig. Het grappige is dat Jennifer Aniston het kapsel zelf altijd lelijk heeft gevonden, ze vond het niet haar beste look. Nu Selena Gomez deze look weer een nieuw leven heeft ingeblazen, zijn we benieuwd of ‘The Rachel’ weer haar comeback maakt.

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Het nieuwe kapsel van Selena Gomez is geïnspireerd op ‘The Rachel’ uit Friends
Sluiten