Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 10 jan 2020

Deze 6 dingen zijn toxic als je bewuster bezig probeert te zijn met self love

Gelukkig zijn steeds meer vrouwen (en trouwens ook mannen) bezig met self love. Maar, wat is dat dan precies? Simpel gezegd zorg je er daarmee voor dat je minder streng bent voor jezelf en ook geen oordeel velt over jezelf of je eigen handelen. Meer zelfliefde dus.

Als je jezelf op zo’n gezonde manier kan liefhebben, kan dat ervoor zorgen dat je veel gelukkiger wordt en bijvoorbeeld minder last hebt van depressieve gedachtes. Het geeft je een positieve vibe en dat kunnen anderen aan je zien. Wel zijn er bepaalde factoren die enorm van invloed zijn als je bezig bent met self love.

Self love: hoe dan?!

Typisch een gevalletje ‘makkelijker gezegd dan gedaan’. Maar de eerste stap is al weten wat jou remt in je zelfliefde. Je staat natuurlijk niet van de ene op de andere dag op met de gedachte dat je niet meer streng bent voor jezelf. Het is goed om te weten welke factoren van invloed zijn op self love. Dan kun je er namelijk ook wat aan veranderen.

1. Te weinig tijd voor jezelf

Jezelf liefhebben gaat gepaard met allerlei verschillende dingen waaronder tijd vrijmaken voor jezelf. Dat kan zijn door een avond je telefoon uit te zetten, een strandwandeling te maken in het weekend en noem maar op. Daarvoor is het dus belangrijk dat je jezelf tijd geeft om dit gevoel te ontwikkelen.

2. Last hebben van stress

Hoewel het soms vrij lastig is om van stress (zeker als deze woorden veroorzaakt door bijvoorbeeld een trauma) af te komen, kun je wel dingen doen voor jezelf waar je rustig van wordt. Zo kun je onder andere yoga beoefenen, een reis maken of een heerlijk weekendje weg plannen met je lover in de natuur. Als je minder stress ervaart, wordt het makkelijker om bezig te zijn met self love.

3. Niet gelukkig zijn op je werk

Een baan waar je niet blij van wordt, kan enorm veel negatieve effecten op je hebben. Uiteindelijk kun je zelfs in een neerwaartse spiraal terechtkomen en zit je steeds minder lekker in je vel. Opstaan wordt een enorm karwei en elke dag stap je met tegenzin op de fiets naar je werk.

Als je jezelf niet uit deze cirkel trekt, is er ook weinig ruimte voor zelfliefde. Luister naar je gevoel en kies voor jezelf. Precies dát is self love.

4. Niet goed (genoeg) voor jezelf zorgen

Zelfliefde betekent ook goed voor jezelf en je lichaam zorgen. Leef gebalanceerd en wees lief voor je lijf. Dat kan zijn door minder te drinken, te stoppen met roken en gebalanceerd te eten. Natuurlijk mag je wel eens genieten van de nodige zonden, maar zorg wel voor balans.

Dit geldt ook voor lichaamsverzorging. Koop fijne huidproducten voor jezelf, geniet regelmatig van een maskertje en je zult merken dat self love volledig verbonden is met self care.

5. Niet gelukkig zijn met je partner

Relatieproblemen kunnen ervoor zorgen dat je minder bezig bent met jezelf dan nodig is. Sterker nog, juist in deze periodes moet je veel aandacht geven aan jezelf. Al helemaal als je in een situatie zit waarin jij het gevoel hebt dat je op je tenen moet lopen. Dit is echt een toxic situatie en het is dan ook echt ons advies om hier zo snel mogelijk uit zien te komen.

6. Je onzeker voelen

Deze klinkt natuurlijk heel logisch, maar is wel waar. Als je heel onzeker bent, is het lastig om volmondig te kunnen zeggen dat je jezelf liefhebt. Als je echt niet lekker in je vel zit en veel last hebt van onzekerheid raden we je aan om hulp te zoeken. Iedereen kan een beetje hulp gebruiken op sommige momenten in het leven. Als je goede hulp krijgt, zul je vanzelf merken dat het na een tijdje beter met je gaat en dat je lief bent voor jezelf.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 6 dingen zijn toxic als je bewuster bezig probeert te zijn met self love
Sluiten