Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Entertainment 27 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Wait, whut? 4x de meest debiele manieren waarop serial killers zijn gepakt

Op zijn tijd een goeie true crime-serie kijken is heerlijk. Het is natuurlijk shocking, maar ergens ook heel fascinerend. Het idee dat het echt is gebeurd, dat bepaalde types écht hebben rondgelopen en thank god uiteindelijk zijn gepakt blijft je bezig houden. Speaking of worden gepakt, sommige serial killers zijn op een wel hele ongelooflijke manier gepakt.

Van het rijden in een gestolen auto tot een het krijgen van een parkeerboete: zó zijn deze serial killers gepakt.

Gekste manieren waarop serial killers zijn gepakt

Stel je voor: je bent seriemoordenaar en doet je best om niet gepakt te worden, besluit een daggie weg te gaan en je krijgt een parkeerboete. Klinkt misschien te dom voor woorden, maar het gebeurt echt. Deze mensen – die de meest verschrikkelijke misdaden hebben gepleegd – zijn gepakt om wel hele debiele redenen.

1. Son of sam – parkeerboete

We beginnen maar meteen met de domste reden ever. Son of Sam aka David Berkowitz (ja, van de Netflix-serie Mindhunter) is opgepakt vanwege een parkeerboete. For real. Hij was de moordenaar die erom bekend stond de politie te trollen na zijn moorden. Hij ging er lekker op om enge brieven over de moord rond te laten slingeren. Je zou dus wel denken dat hij uit handen weet te blijven van de politie. Niets is minder waar.

De politie kreeg namelijk een tip van een vrouw genaamd Cacilia Davis. Cacilia vertelde dat een vreemde man langs haar liep en dat hij een beetje liep zoals een kat. Enkele momenten later hoorde ze geweerschoten. De oplettende vrouw had ook gezien dat de politie een parkeerboete uitschreef rond dezelfde tijd. Wat bleek? Het was de auto van serial killer Son of Sam en dankzij dit detail is de moordenaar opgepakt.

2. The Co-Ed Killer – telefoontje

Ed Kemper stond bekend als de Co-Ed serial iller. Hij was een necrofiel die tien mensen heeft vermoord, waaronder zijn eigen ouders en grootouders. Yikes. Uiteindelijk heeft hij de polite maar gebeld om zichzelf aan te geven. Het was zo ongeloofwaardig dat de politie in eerste instantie dacht dat het gewoon een grap was. Dat was het niet.

3. Ted Bundy – gestolen auto

De beruchte serial killer en verkrachter Ted Bundy is vaak ontsnapt uit de gevangenis. Wij (en hij) zouden bijna denken dat hij nooit gepakt zou worden, maar zijn geluk was op een gegeven moment op. Ted is opgepakt nadat hij in Florida rondreed in een gestolen auto. De politieagent die hem aanhield wist in eerste instantie niet dat hij een gezochte serial killer was. Maar nadat de twee in een heftige ruzie terechtkwamen, werd hij eindelijk opgepakt. Kan je het je voorstellen?

4. De Golden State moordenaar – een DNA-test

De Golden State moordenaar aka Joseph James DeAngelo was gelinkt aan maar liefst twaalf moorden in de jaren ’70. Zijn zaak bleef echter onopgelost tot 2018. Het is detective Paul Holes gelukt om via een DNA-test de over-over-overgrootouders van Joseph te vinden. Vervolgens gebruikte hij een programma genaamd GEDMatch om de hele stamboom van Joseph te ontrafelen en zo de Golden State moordenaar te vinden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.