Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Video 23 aug 2020

Is acteren je droom? Zó wordt die droom werkelijkheid

Altijd al gedroomd van een rol in bepaalde series of zelfs films, maar heb je geen idee hoe je van die droom de werkelijkheid kan maken? We got you. Of beter gezegd, Melody Klaver got you.

Ze ging zelf haar droom achterna en speelde in films als Oorlogswinter en Afblijven.

Zó word je acteur of actrice

Goed nieuws voor degenen die een dream job als acteur of actrice voor ogen hebben: er zijn meerdere paden die je kunt bewandelen om te komen waar je wil zijn. In het geval van Melody Klaver ging het als volgt: ze heeft als kind veel kindermodellenwerk gedaan, waardoor ze terechtkwam bij een kindercastingbureau, waarna ze werd gecast voor kleine rolletjes.

Eenmaal ontdekt dat dát hetgeen was wat ze leuk vond, ging ze op zoek naar leuke audities waar ze voor wilde gaan. Audities doen is altijd handig, maar daar horen ook afwijzingen bij. Vervelend, maar je went er ook wel aan.

Sterk in je schoenen staan

Het klinkt natuurlijk heel leuk, spelen in vette films en series. Maar er zijn genoeg acteurs en actrices die niet zoveel werk hebben als dat ze zouden willen. En daar moet je sterk voor in je schoenen staan.

Wel kun je de tijd dat je niet aan het spelen bent ook nuttig invullen. Heb je misschien een side hobby waar je dan de tijd voor kunt vinden? Of wat dacht je van lessen volgen (van acteren tot een nieuwe taal leren)? Er zijn genoeg mogelijkheden om ook die tijd creatief in te vullen.

Jeugdtheaterschool

In de nieuwe Started From the Bottom vertelt Melody Klaver over haar carrière en deelt ze tips voor als acteren je droom is. Volgens haar is de jeugdtheaterschool is een goede basis. Toch zijn er ook genoeg acteurs en actrices die het zonder zo’n school hebben gered. Audities doen is in ieder geval de key.

In Started from the Bottom nodigt NSMBL elke video een succesvolle vrouw uit die vertelt welke stappen zij heeft moeten zetten om te komen waar zij nu is. Twaalf vrouwen, twaalf verschillende carrières. Welke bijbaantjes hebben ze gehad? Hebben ze tegenslagen moeten doorstaan? Welke dromen en ambities hebben ze nog en wat is hun grootste advies voor het behalen voor succes?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Is acteren je droom? Zó wordt die droom werkelijkheid
Sluiten