In gesprek met: K-beauty expert Shanice Zoeteweij over het starten van een onderneming

Er is een nieuwe generatie creatief talent in opkomst in Nederland. Onbevreesde creatievelingen die iets te vertellen hebben. De creatieve sector is echter een ingewikkelde, nog altijd redelijk besloten wereld. Daarom willen wij in de rubriek ‘In gesprek met’ deze ondernemende creatievelingen een podium bieden. Deze keer: een interview met Shanice Zoeteweij: oprichtster van Koreosity – een online platform en winkel voor K-beautyproducten.

Shanice Zoeteweij van Koreosity

Shanice Zoetewij ken je misschien als beauty editor van Elle, maar inmiddels is ze ook trotse eigenaresse van Koreosity – een bedrijf waarmee ze K-beautyproducten importeert en verkoopt. Ondanks dat ze nog maar 24 jaar is, leidt ze samen met haar moeder dit succesvolle bedrijf. We ondervroegen haar over het ondernemerschap en alles wat hierbij komt kijken.

k-beauty

Sinds een aantal maanden ben je trotse eigenaar van Koreosity. Hoe ben je gestart?

“Ik werkte eerst als beauty editor. Ik was al jaren geobsedeerd met beauty. Ik heb een tijdje in Londen gewoond en mijn school zat vlakbij China Town. Hier zat een K-beauty winkeltje, piepklein en helemaal vol gepropt met K-beauty artikelen. Ik wilde er het liefst elke dag heen om alles te proberen, ook al had ik geen idee wat de producten inhielden. De etiketten waren in het Koreaans en de mensen spraken niet eens Engels, haha.”

Als dat geen liefde op het eerste gezicht is. K-beauty was destijds in Nederland nog niet bekend en Shanice zag een gat in de markt, voor uit eigenbelang. “Mijn interesse in beauty is zo groot, dat ik altijd op zoek ga naar de nieuwste producten – ondanks dat ik al veel krijg toegestuurd vanwege mijn baan. In Nederland kon ik simpelweg geen K-beauty producten vinden.

Our second brand is @thankyoufarmer ?. With great skincare for hydration and anti-aging, the best SPF’s ever and some cool make-up bases. Go check it out ?

60 Likes, 4 Comments – Koreosity (@koreosity) on Instagram: “Our second brand is @thankyoufarmer ?. With great skincare for hydration and anti-aging, the best…”

Ze vervolgt: “Ik was op een evenement waar ook verschillende Koreaanse beautymerken stonden. Ze vertelden me dat de traditionele retailers de beautymerken niet wilden verkopen, dus toen ik de deur uitliep wist ik meteen: hier moet ik iets mee doen. Het was vooral uit eigenbelang in eerste instantie. In een opwelling heb ik mijn moeder gebeld en haar het idee voorgelegd, ze was meteen heel enthousiast.

En was er een specifieke reden dat je je eigen bedrijf wilde starten?

Ja, ik was echt op zoek naar vrijheid. Ik zocht de ruimte om aan de slag te gaan met mijn creatieve ideeën en niet eerst alles voor te moeten leggen aan een baas. Kortom: het was tijd om voor mezelf te starten.

Je hebt Koreosity samen met je moeder opgericht. Was dat idee er toen meteen?

Mijn moeder was altijd betrokken bij het bedrijf van mijn vader en is schoonheidsspecialiste geweest. Kortom: de perfecte combinatie en ervaring voor het starten van een eigen bedrijf. Mijn vader twijfelde eerst nog even of we het samen moesten doen. Hij vroeg meteen of hij “Het Familiediner” moest bestellen, haha. Gelukkig is dat totaal niet aan de orde.

It’s always time for pink glitter eyeshadow ??

No Description

Wat zijn de voordelen van samenwerken met je moeder?

De band met je moeder is onvoorwaardelijk. We kunnen het goed met elkaar vinden en hebben van tevoren uitgesproken dat wanneer we een zakelijke ruzie krijgen, we direct de stekker eruit trekken. Zo iets beslis je alleen met je moeder, niet met een vriend of vriendin. Daarnaast is mijn moeder altijd schoonheidsspecialiste geweest en is ze heel gestructureerd. Dat vult mij als creatief en lichtelijk chaotisch persoon heel goed aan.

Of ze dit bedrijf ook samen met iemand anders had willen opzetten? Niet echt. “Ik ben veel te eigenwijs om een andere compagnon te nemen. Mijn moeder en ik weten goed wat we aan elkaar hebben en wat we kunnen maken. We vullen elkaar perfect aan als team. Met een vriend of vriendin kan je als nog bonje krijgen. Als je bedrijf dan goed loopt, dan is de keuze om uit elkaar te gaan veel lastiger. Bij je moeder is dat duidelijk: niets gaat boven de band die ik heb met mijn moeder.

Tips voor startende ondernemers

Naast een bedrijf starten met je moeder, heeft Shanice nog wat andere tips voor startende ondernemers. Zoals vrienden zoeken die in hetzelfde schuitje zitten. “Een vriend van me is ook net gestart met ondernemen en we kletsen vaak even bij over waar we tegenaan lopen. Ondanks dat we totaal verschillende dingen doen, is het handig om af en toe even te sparren met een andere ondernemer.”

Daarnaast vertelt Shanice dat ze dit nooit had kunnen doen zonder een financiële buffer en een flinke portie lef. “Ik heb al drie jaar freelance werk gedaan en hierbij zelf gespaard voor mijn pensioen. Dit geld heb ik nu allemaal geïnvesteerd in mijn bedrijf. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat ik dit eruit haal. Het is wel een groot risico dat je neemt, maar ik denk dat dat bij ondernemen hoort.

Casually waiting for my prince to kiss me ?

112 Likes, 5 Comments – Koreosity (@koreosity) on Instagram: “Casually waiting for my prince to kiss me ?”

Ook moet je niet bang zijn om veel uren te maken: “Ik verwaarloos mijn vrienden op het moment nogal. Als anderen ’s avonds afspreken of op Netflix zitten, dan ben ik producten aan het uploaden in mijn webshop. Dit zal de komende tijd nog wel even zo blijven en daar heb ik vrede mee. Mijn doel is om dit bedrijf zo succesvol mogelijk te laten zijn en Nederland bekend te maken met K-beauty.

Tot slot is het belangrijk om passie te hebben voor je eigen bedrijf en dit over te brengen aan anderen. “We hebben in onze pop-up shop alle mensen zelf geholpen. Hier kregen we hele leuke reacties op en mensen deelden lieve berichtjes op Instagram. Een klant postte op een gegeven moment op haar Instagram feed een foto van de winkel met de comment: “The store owner was so nice, I cried”. Dat is natuurlijk lichtelijk overdreven, maar dat soort reacties geven je wel een kick.

Benieuwd naar de K-beautyproducten waar Shanice niet meer zonder kan? Check de website van Koreosity. Alle producten zijn goedgekeurd door de Europese Commissie en veilig in gebruik.

Dit vind je ook interessant: In gesprek met de oprichtster van het duurzame merk Osier Studio

Reageer op artikel:
In gesprek met: K-beauty expert Shanice Zoeteweij over het starten van een onderneming
Sluiten