Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 11 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Shayna (24): ‘Ik vind het kinderachtig dat mijn vriendinnengroep voor alles een Tikkie stuurt’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Shayna* (24) haar verhaal.

Shayna ergert zich aan haar vriendinnen, die voor elke uitgave een Tikkie aan elkaar sturen. Als het aan Shayna ligt, dan gaat dat anders.

‘Ik vind het kinderachtig dat mijn vriendinnengroep voor alles een Tikkie stuurt’

Hi Shayna, waarom heb jij ons een berichtje gestuurd?

”Nou, ik zie vaak mensen hun ergernissen hier delen, dus het leek mij interessant om dat ook te doen. Ik ben namelijk er benieuwd wat voor respons het krijgt. Ik merk namelijk dat ik, op financieel gebied, niet meer op één lijn lig met mijn vriendinnen.”

Niet meer zeg je, was dit eerst wel zo?

”We zijn al vriendinnen sinds de middelbare school, toen hadden we allemaal wat minder te besteden. Je bent een tiener met een klein bijbaantje. In die tijd was Tikkie nog helemaal geen ding, maar ik weet wel dat we kosten splitten door gewoon geld naar elkaars rekeningnummer over te maken. Denk aan colaatjes op het terras of af en toe een keertje lunchen.”

Hoe gaat dat nu?

”Nog steeds hetzelfde, dat is juist het probleem. Ik vind Tikkies sturen voor kleine bedragen echt niet meer chique op deze leeftijd, maar daar denken mijn vriendinnen anders over. Ik krijg soms betaalverzoekjes binnen van €4 voor één koffietje op het terras. Ook dingen als parkeerkosten á €2 per persoon worden gewoon gestuurd. Als het aan mij lag, dan betaal je allemaal om de beurt iets. En als daar dan verschil in zit, dan maakt dat niet zoveel uit. Daar ben je immers vriendinnen voor.”

Heb je dit al eens aangekaart?

”Ik heb het weleens voorzichtig opgegooid, maar de andere meiden gingen met de hakken in het zand. Dan waren het volgens hen te grote uitgaven in één keer en zal het nooit ‘echt eerlijk’ gaan. Ik vind het gewoon kinderachtig dat mijn vriendinnengroep voor alles een Tikkie stuurt, maar daar zal ik maar aan moeten wennen denk ik.”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.