Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 12 dec 2018
Leestijd: 4 minuten

6 signalen dat je weer klaar bent om te daten na een break-up

Even serieus, daten is lastig. En hoe kom je er eigenlijk achter dat je weer klaar bent voor een nieuwe vlam na het zoveelste “laten we vrienden blijven” gesprek dat eindigt in elkaar unfollowen op social media? Die dingen zijn pijnlijk, maar dit zijn tekenen dat je weer klaar bent om te daten.

Daten na een break-up

Daten is lastig en het kan even (lees: makkelijk een jaar) duren voordat je over een break-up heen bent. Toch zijn er absoluut clues waaruit blijkt dat je klaar bent om weer door te gaan naar het volgende liefdesavontuur. Als je meer dan de helft van de volgende signalen met een dikke vette ‘ja’ kan beantwoorden, ben je er klaar voor.

1. Het idee van iemand in je leven hebben maakt je niet meer bang

Even voor de duidelijkheid, we bedoelen hier natuurlijk niet het idee van een rebound. Want we hoeven je hopelijk niet te vertellen dat je niet sneller over iemand heen bent wanneer je onder iemand anders gaat liggen.

Maar als je echt over je ex heen bent en je kan weer dagdromen over die ene knappe barman, dan ben je er misschien wel weer klaar voor. Je moet wel echt blij worden van het idee van iemand in je leven, en niet een tijdelijke fling.

2. Je vindt het weer leuk wanneer iemand interesse in je toont

Als je door een break-up heen gaat of je bent nog niet helemaal over iemand heen, heb je het niet echt door wanneer iemand met je flirt. Je zit nog veel te veel met je ex in je hoofd. Datingexpert Lesley Edwards zegt: “Most of the time when women are going through a breakup, they’re not even noticing when someone is interested in them.”

Kan je je nog herinneren dat je een paar weken of maanden geleden elke potentiële flirt in de club afwimpelde? Merk je dat je tegenwoordig meer open staat voor een flirt? Is het antwoord van ‘nah’ naar ‘misschien’ of zelfs ‘ja man’ gegaan? Dan ben je er klaar voor.

3. Je bent weer in contact met je gevoel

We bedoelen natuurlijk niet de verdrietige gevoelens. Over een ex komen kan heel erg lastig zijn en dit proces gaat gepaard met veel negatieve gevoelens. Merk je dat je tegenwoordig vaker vlindertjes in je maag krijgt wanneer je met iemand flirt? Of dat het in ieder geval goed voelt?

Het kan zijn dat deze gevoelens heel minimaal beginnen, mar dat maakt niet uit. Het toont aan dat je weer gevoelens zou kunnen krijgen voor iemand anders en dat is wat telt.

4. Je denkt minder vaak aan vroeger

Bezig zijn met de toekomst is een groot teken dat je klaar bent om weer te gaan daten. Lesley legt uit: “Instead of looking back in the past, your perspective is shifting more to the future.” Waar je eerst moest huilen wanneer ‘jullie nummer’ op de radio afgespeeld werd, ben je daar nu veel minder mee bezig.

Natuurlijk denk je zo nu en dan terug aan toen en daar is niks mis mee. Maar als je echt blijft hangen in het verleden, gaat er iets niet helemaal goed.

5. Alleen ergens naartoe gaan is niet meer eng

In een relatie ben je gewend om super veel dingen samen te doen. Daardoor kan het eng zijn om na een break-up bepaalde dingetjes alleen te doen. Natuurlijk leun je in het begin vooral op je vrienden en familie, maar op een gegeven moment moet je weer in je eentje de wereld ingaan.

Wanneer je weer makkelijk in je eentje naar de film kan gaan, in je eentje naar een koffiezaakje kan gaan of alleen door het park kan lopen zonder verdrietig te zijn, is dat een goed teken.

6. Je stemt vaker in

Wanneer je door een heftige break-up gaat, is de kans groot dat je veel sociale activiteiten afslaat. Logisch, want je moet het een en ander verwerken. Maar zodra je merkt dat je vaker ja zegt tegen dingen in het leven, ga je de goede kant op.

Je gaat nu liever met je vriendinnen wijntjes drinken dan in je eentje huilend op de bank ‘Bridget Jones’ kijken. Daar mag op geproost worden want jij bent weer klaar om te gaan daten. Gefeliciteerd.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Deze 10 break-up songs helpen je binnen no-time over je ex heen te komen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
6 signalen dat je weer klaar bent om te daten na een break-up
Sluiten