Renée
Renée Love & Life 26 mrt 2020

Nooit meer twijfels over je relatie – 6 signalen dat je een gezonde relatie hebt

Eerlijk is eerlijk, iedere twentysomething vrouw heeft weleens gedacht of ze 1. de Kanye bij haar Kim heeft gevonden en 2. of ze in een gezonde relatie zit. Maar hóe weet je dat?

Omdat er niet één antwoord op te geven is – iedere relatie is uniek – hebben we een paar duidelijk signalen voor je op een rij gezet.

Signalen dat je in een gezonde relatie bent

Zit je in een gezonde relatie? Het antwoord is ‘ja’ als je de volgende tekenen herkent:

1. Je praat in iedere situatie met respect tegen elkaar

Knallende ruzie? Het enige wat je hoogstens doet is je stem iets verheffen. Elkaar uitschelden past niet bij jullie en één ding blijft belangrijk: jullie spreken altijd met respect tegen elkaar. Ja, zelfs als je partner het bloed onder je nagels vandaan haalt.

2. Je steekt evenveel moeite en liefde in de relatie als je partner

Het is heel belangrijk om allebei evenveel moeite te doen voor de relatie én elkaar. Zoals bij het samenwonen bijvoorbeeld. Worden de taken eerlijk verdeeld? Dan ben je een goed team.

3. Je hebt een eigen leven naast de relatie

Moet je er niet aan denken om je vriendschappen en hobby’s op te geven om een wij-koppel te worden? Gefeliciteerd, dan heb je een gezonde relatie. Als jullie je best doen om een eigen identiteit te behouden en tijd vrij te maken van elkaar, dan zit het goed.

Lees ook: 16 belangrijke mijlpalen in een relatie waar je zelden iemand over hoort

4. Je vult elkaar aan

Niemand is perfect, dat heb je lang geleden al geleerd. Jouw ~schatje~ dus ook niet, maar omdat jullie in lastige situaties goed blijven communiceren gaan jullie er eigenlijk heel goed mee om. Blijf elkaar vooral aanvullen, want dan heb je een gezonde relatie.

5. Je praat over je seksleven

Als we je één ding mogen meegeven dan willen we graag het volgende zeggen. Het gaat er niet om hoevaak je seks hebt, maar hoe tevreden je bent over je seksleven. Of het nu eens per week is, iedere dag of misschien een paar keer per maand: als jullie allebei tevreden zijn (met de kwaliteit), is het top.

6. Je voelt je veilig in de relatie

Dit spreekt eigenlijk voor zich, maar het is toch belangrijk om te melden. Een gezonde relatie is een relatie waarin jij en je vriend(in) je veilig voelen. Fysiek, maar ook mentaal. Hoe moeilijk het ook is om je bijvoorbeeld emotioneel open te stellen, als jullie dat kunnen naar elkaar toe mag je in je handen knijpen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nooit meer twijfels over je relatie – 6 signalen dat je een gezonde relatie hebt
Sluiten