Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 13 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

5 simpele manieren om meer slaap te krijgen (volgens een expert)

Acht uur slaap. We weten allemaal dat dat de ideale hoeveelheid is, maar dat aantal uur (of meer) halen is een ander verhaal. Gelukkig bestaan er een aantal manieren die ervoor kunnen zorgen dat je meer slaap krijgt. We delen 5 hele makkelijke tips met je, en hoewel ze best obvious klinken, zal het voor een hele verandering zorgen.

Klaar voor een volle nacht slapen?

Meer slaap krijgen

Ben je gek op slapen, maar er alleen niet zo goed in? Met als resultaat dat je gesloopt wakker wordt met halfdichte ogen en geen idee hebt hoe laat het is. Genoeg is genoeg. Hoog tijd om daar verandering in aan te brengen. Hoe? Met een van deze simpele manieren krijg je zo meer slaap!

1. Ga op tijd naar bed

Oké, dit is natuurlijk nothing new, maar op tijd naar bed gaan is belangrijker dan je denkt. Je slaap bestaat uit verschillende cycli van zo’n 90 minuten. De REM-fase vindt vroeg in de ochtend plaats. Als je vroeg opstaat, kom je niet in de REM-slaapfase, waardoor je niet uitgerust wakker wordt. En laat dat nou precies zijn wat we wél willen.

2. Zorg voor een routine

Ons lichaam (en eigenlijk ook onze mind) gaat het lekkerst op ritme. Je kan je lichaam dan ook trainen door een bedritueel te creëren. Naar bed gaan en opstaan om hetzelfde tijdstip is stap één. Dat zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit van je slaap wordt verbeterd. Klinkt goed.

3. Geen afleiding

Het zal je niet verbazen, maar het is verstandig om zo min mogelijk afleiding te hebben in je slaapkamer. Dat kan ook licht zijn, waar een slaapmasker goed tegen helpt. Oh, en heb je wel eens gehoord van pink noise? Dat is net iets anders dan white noise en is goed voor je geheugen.

Neem wat tijd voor jezelf voordat je naar bed gaat. Laat je digitale apparaten links liggen (weg met dat blue light), begin aan je avondroutine of neem nog een lekker warm bad – dat is ook goed voor een cool-down. Eenmaal in bed moet je proberen te focussen op je ademhaling, wedden dat je zo in slaap valt?

4. Maak het jezelf comfortabel

Aansluitend op wat we net al zeiden, is het belangrijk om wat tijd voor jezelf te maken voordat je naar bed gaat. Maar ook in bed kan je er alles aan doen om het jezelf comfortabel te maken. Schud je kussen nog even uit, kies een fijne slaaphouding en let eens op je lichaamstemperatuur.

5. Let eens op je eten en drinken

Dat je beter geen cafeïne of alcohol kan drinken voor je gaat slapen, wist je waarschijnlijk al. Gelukkig zijn er ook een aantal producten wat je wél kan nemen om je slaap te bevorderen. Triptofaan zit onder andere in bananen, dadels, tonijn en notenpasta, als je dat een half uur voor je gaat slapen eet, ben je rustig genoeg om relaxed te gaan slapen.

Van volkorenproducten zoals volkorenbrood of -crackers, stijgt het serotinegehalte in je lichaam. Daar wordt je rustiger van.

Oh en nu we het toch hebben over slapen: zó slecht is slapen met nat haar nou echt (en de uitkomst is verrassend).

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.